Σύσκεψη για τα εξοπλιστικά στο Μαξίμου με Μητσοτάκη – Παναγιωτόπουλο – Φλώρο και Πετράκη

File Photo: Γαλλικό μαχητικό Rafale M της Dassault. EPA, IAN LANGSDON μέσω ΚΥΠΕ




Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης.

Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται με την συνέχιση των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας.

Παράλληλα στη σύσκεψη αυτή η ατζέντα προέβλεπε και το κομμάτι των εξοπλισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός ζήτησε να σχηματιστεί η εξοπλιστική πρόταση, με τις ανάγκες που υπάρχουν στις ΕΔ.

Ήδη τα Επιτελεία έχουν εργαστεί εκτενώς για την πρόταση αυτή ώστε να δώσουν την πλήρη εικόνα- και χωρίς να κρύψουν το παραμικρό στον πρωθυπουργό- για τις επιχειρησιακές δυνατότητες των ΕΔ, αλλά και τις ανάγκες που υπάρχουν τόσο για το υφιστάμενο υλικό, όσο και για το νέο που έχει κριθεί απαραίτητο να προμηθευτούν ώστε να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα η αμυντική θωράκιση της χώρας.

Οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό για τα εξοπλιστικά προγράμματα φαίνεται ότι θα γίνουν από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από την υπογραφή της αμυντικής στρατηγικής συμφωνίας με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν.

Συνάντηση Ν. Παναγιωτόπουλου με την πρέσβη της Ολλανδίας

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου (Κ) με την Πρέσβη της Ολλανδίας στην Ελλάδα Στέλλα Ρόννερ – Κρούμπασιτς(Α)σήμερα 4/9/2020 στην Αθήνα. Photo via
@Hellenic_MOD

Νωρίτερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε, σήμερα, συνάντηση με την πρέσβη της Ολλανδίας κ. Στέλλα Ρόννερ – Κρούμπασιτς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο μετά την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε την πρέσβη της Ολλανδίας για τις εξελίξεις ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να αποσυρθούν το ερευνητικό σκάφος και τα τουρκικά πολεμικά πλοία από την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι η παράταση της παρουσίας των τουρκικών πλοίων, καθιστά αδύνατη την αποκλιμάκωση, εγκυμονεί κινδύνους ατυχήματος, και λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για την ευρύτερη περιοχή.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν, επίσης, η περαιτέρω ενίσχυση αμοιβαίως επωφελούς διμερούς αμυντικής συνεργασίας καθώς και η συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΑΜΥΝΑ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ι.Ι. / και άλλες πηγές
Αθήνα, Ελλάδα

Οι μνηστήρες των κονδυλίων για τους εξοπλισμούς: Παραμένουν στο “τραπέζι” οι γαλλικές «Belh@ra»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: