Συνελήφθη ο ιερέας για τον εξάψαλμο κατά της μάσκας σε νηπιαγωγείο του Ρεθύμνου

Στιγμιότυπο από το επίμαχο βίντεο όπως μεταδόθηκε στο OPEN TV




Ενώπιον της δικαιοσύνης οδηγήθηκε ο ιερέας στο Ρέθυμνο, ο οποίος ευρισκόμενος σε νηπιαγωγείο για να τελέσει τον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αντί να περιοριστεί στις ευχές, έκανε κήρυγμα κατά της μάσκας.

Το περιστατικό συνέβη κατά την ημέρα του Αγιασμού όταν ο ιερέας, σχεδόν μαινόμενος, καλούσε τους παρευρισκόμενους γονείς, νηπιαγωγούς και παιδιά να αντισταθούν στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

Οι επικίνδυνες παραινέσεις του κατεγράφησαν σε βίντεο και έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

Κάποια στιγμή μάλιστα εγκάλεσε τους παριστάμενους ώς… φίλα προσκείμενους στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Εντάξει, Συριζαίοι, εντάξει. Είδαμε την υποκρισία σας. Κάνατε συλλαλητήρια για τον Φύσσα, για τον Γρηγορόπουλο, για τον ομοφυλόφιλο και όχι για τα παιδιά σας και την χρήση μάσκας».

Τελικά, σήμερα το πρωί, ο ιερέας οδηγήθηκε στο τμήμα, καθώς οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και ακολούθησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες προχωρώντας στη σύλληψή του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το τοπικό site E kriti, ο 47χρονος ιερέας συνελήφθη με την κατηγορία της διέγερσης κατά νόμων.

 

Τη στάση του συγκεκριμένου ιερωμένου στηλίτευσε και ο Ιερατικός Σύνδεσμος της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ανακοινώνοντας τα εξής:

«Ο Ιερατικός Σύνδεσμος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, αφού έλαβε γνώση δημοσιευμάτων σε τοπικά ΜΜΕ του Ρεθύμνου καθώς και σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπου έχει αναρτηθεί και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό με κληρικό της Μητροπόλεώς ο οποίος αντιτίθεται αναρμοδίως στα μέτρα της Πολιτείας για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και προτρέπει τους ανθρώπους του τόπου μας να μην τα εφαρμόζουν, ανακοινώνει κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τα μέλη του, εφημερίους της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Όλοι οι εφημέριοι της Μητροπόλεώς μας, με εξαίρεση δυστυχώς τη συγκεκριμένη περίπτωση που έχει καταγγελθεί στα προαναφερθέντα δημοσιεύματα, ταυτίζονται απόλυτα με τις θέσεις που επανειλημμένως έχει εκφράσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευγένιος σε δημόσιες παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ, αλλά και σε ομιλίες του στους ιερούς ναούς, θέσεις οι οποίες έχουν αποφασιστεί σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες της Εκκλησίας μας και τους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης.

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο εν λόγω κληρικός να συνειδητοποιήσει άμεσα το λάθος του και να εναρμονιστεί με την Εκκλησία της Κρήτης, τον Επίσκοπό μας και όλους εμάς, τους αδελφούς του κληρικούς, που συναποτελούμε τον Ιερό Κατάλογο της Τοπικής μας Εκκλησίας».

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Με πληροφορίες από Εθνος, Cretapost, Ekriti

Το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown δεν έχει φύγει από το τραπέζι, δηλώνει ο Πέτσας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: