Συνεχιζόμενη τραγωδία: Πάνω από 30 εκ. τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο λέει το Τζονς Χόπκινς

FILE PHOTO: Εμβολιαστικό κέντρο κατά της γρίπης στις ΗΠΑ. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Περισσότεροι από 30 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν νοσήσει από την Covid-19 σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Συγκεκριμένα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης σε παγκόσμιο επίπεδο, μέχρι την 01:45 σήμερα ώρα Ελλάδας, ανέρχονται σε 30.003.378.

Περισσότεροι από 942.000 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην ασθένεια, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο.

Σε απόλυτα μεγέθη, οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Ινδία είναι οι χώρες που καταμετρούν το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 201 επιπλέον θανάτους εξαιτίας της Covid-19 και 3.182 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού ανέρχεται πλέον σε 72.179 νεκρούς επί συνόλου 684.113 μολύνσεων.

Η μεξικανική κυβέρνηση έχει σημειώσει επανειλημμένα πως ο αριθμός των μολύνσεων είναι στην πραγματικότητα μάλλον πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν ακόμη 829 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της Covid-19 και 36.303 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη γιγαντιαία λατινοαμερικάνικη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται σε 134.106 νεκρούς, ενώ το σύνολο των μολύνσεων φτάνει πλέον τα 4.455.386 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

Σε απόλυτα μεγέθη, η Βραζιλία υφίσταται σε αριθμό κρουσμάτων το τρίτο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο από την πανδημία του κορονοϊού, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία, και καταμετρά τους περισσότερους θανάτους εξαιτίας του ιού παγκοσμίως, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Russian Federation – Μεξικό, Mexico

Θα ψηφίσει τον Μπάιντεν: Πρώην βοηθός του αντιπροέδρου Πενς και μέλος της ομάδας Τραμπ για τον ιό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: