«Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Βύρωνα», δηλώνει ο αρχηγός της Πυροσβεστικής – Η μάχη συνεχίζεται –[video]

Πυροσβέστες επιχειρούν να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στο τέρμα της οδού Κλεισούρας, στον Βύρωνα Αττικής, Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020. Στο σημείο επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, 5 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




«Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, πλέον, η πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Βύρωνα Αττικής. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και την πολύτιμη αρωγή της Πολιτικής Προστασίας και της αστυνομίας δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή ή κατοικημένη περιοχή», τονίζει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, βρίσκονται στο σημείο και συντονίζουν τις προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στο τέρμα της οδού Κλεισούρας.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 62 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, 5 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δ. Καλαμπάκας
Αθήνα, Ελλάδα

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται, σύμφωνα με την αστυνομία, στην ευρύτερη περιοχή του Καρέα, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ειδικότερα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

– Στην οδό Αγίας Αναστάσεως, από το ύψος του νεκροταφείου Παπάγου.

– Στην οδό Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου από λεωφόρο Αλίμου-Κατεχάκη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς βουνό (Σακέτα).

– Στη λεωφόρο Καρέα από το ύψος της συμβολής της με τη λ. Αλίμου-Κατεχάκη, στο ρεύμα προς βουνό.

– Στη λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως, από το ύψος της συμβολής της με τη λ. Αλίμου-Κατεχάκη (Καλοπούλα).

– Στην οδό Αναστάσεως, από το ύψος της συμβολής της με την Ελ. Βενιζέλου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δ.Κ.
Αθήνα, Ελλάδα

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο τέρμα της οδού Κλεισούρας στο Βύρωνα Αττικής εκδηλώθηκε περίπου στις 3 του μεσημέρι του Σαββάτου.

Αρχικά κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και 2 Ε/Π.

iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F563953489%2Fvideos%2F10158569868213490%2F&show_text=0&width=267″ width=”267″ height=”476″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true”>

Ωστόσο, ο αριθμός των δυνάμεων αυξήθηκε μέσα σε λίγη μόνο ώρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στις 15.30 το μεσημέρι επιχειρούν 62 Πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, πέντε ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.

Συνδρομή και από εθελοντές πυροσβέστες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κοντά στο σημείο βρίσκονται σπίτια τα οποία δεν κινδυνεύουν καθώς η φωτιά κατευθύνεται προς δάσος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο σημείο, ενώ σπεύδει επί τόπου και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

HJ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Μόρια: Μαρτυρία-“κλειδί” “καίει” τους πέντε από τους έξι συλληφθέντες για τη φωτιά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: