Σφραγίζεται η ίδρυση του East Mediterranean Gas Forum: Την Τρίτη στο Προεδρικό Κύπρου οι υπογραφές

File Photo: Εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου. EPA, LARRY W. SMITH




Σφραγίζεται και επισήμως την Τρίτη η ίδρυση του διεθνούς οργανισμού East Mediterranean Gas Forum (EMGF).

Οπως αναφέρει ανακοίνωση από το Υπουργείο Ενέργειας, πραγματοποιείται την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020, στις 10:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου, μέσω τηλεδιάσκεψης, η διαδικτυακή τελετή υπογραφής του καταστατικού του διεθνούς οργανισμού East Mediterranean Gas Forum (EMGF). Την Κύπρο θα εκπροσωπήσει η Υπουργός Ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου.

  • «Με την τελετή σφραγίζεται κι επισήμως η ίδρυση του EMGF, στον οποίο συμμετέχουν η Κύπρος, η Αίγυπτος, η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Ιορδανία και η Παλαιστινιακή Αρχή», σημειώνεται.

Προστίθεται ότι «το EMGF αποτελεί μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία της Αιγύπτου, καθώς αξιοποιεί τις εξαιρετικές σχέσεις και συνεργασία των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, έτσι ώστε να βρεθούν οι τρόποι αξιοποίησης, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, του φυσικού πλούτου της περιοχής και, κατά κύριο λόγο, του φυσικού αερίου».

Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ έχουν προσκληθεί οι πρέσβεις στην Κύπρο των χωρών μελών του EMGF και άλλοι αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διαδικτυακή τελετή, είναι ανοικτή για κάλυψη από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΚΥΠΡΟ

Πρώτες Βοήθειες: Η Κύπρος μαθαίνει σε μαθητές δημοτικού πώς να σώζουν μια ανθρώπινη ζωή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: