Σε ντελίριο κατά Μακρόν η Άγκυρα: «Ανακάλυψαν»… ότι η ΕΕ απειλεί τα συμφέροντά της!

FIle Photo: Τσαβούσογλου και Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Μάρτιο του 2020. EPA/STEPHANIE LECOCQ




Η Τουρκία κατήγγειλε ως «αλαζονικές» τις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος επέκρινε τις ενέργειες της Άγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο και τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο» τα συμφέροντα της Ευρώπης.

«Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν έκανε για μία ακόμη φορά αλαζονικές δηλώσεις, με ένα παλιό αποικιοκρατικό αντανακλαστικό», αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην οποία προστίθεται ότι ο αρχηγός του γαλλικού κράτους «ενθαρρύνει τις εντάσεις και θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο κ. Μακρόν είχε δηλώσει ότι:

«Θέλουμε να αποφύγουμε κλιμάκωση των εντάσεων αλλά η Τουρκία θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της σε κάποιους τομείς. Ως Ευρωπαίοι θα πρέπει να είμαστε σταθεροί και ισχυροί απέναντι στον Ερντογάν».

Επίσης τόνισε ότι οι χώρες της Ευρώπης πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στη Μεσόγειο. Θέλουμε να προσδιορίσουμε να εμφανίσουμε μια ξεκάθαρη ευρωπαϊκή θέση και δυνατή θέση όλων των μελών της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία και φυσικά θα μιλήσουμε για το μεταναστευτικό.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Άγκυρα, Τουρκία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ηχηρό μήνυμα Μακρόν στον Ερντογάν, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: