Σε μέγγενη ο Μπόρις Τζόνσον: Πανδημία, brexit, ύφεση-ρεκόρ και ανταρσία 80 βουλευτών του

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον αποχωρεί από συνεδρίαση του υπουργών για τον κορωναϊό. EPA/NEIL HALL




Έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον το απόγευμα της Τετάρτης ώστε να παρουσιάσει την τρέχουσα επιδημιολογική εικόνα αναφορικά με τον κορωναϊό.

Σε μια εποχή που η οικονομία της χώρας έχει βυθιστεί στην ύφεση και οι διαπραγματεύσεις για το brexit είναι σε πολύ κακό δρόμο, την Τρίτη ανακοινώθηκαν 7.143 κρούσματα σε ένα 24ωρο, ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός από την αρχή της πανδημίας.

Ο κ. Τζόνσον, που θα πλαισιώνεται από τον επικεφαλής επιστημονικό σύμβουλο σερ Πάτρικ Βάλανς και τον αρχίατρο για την Αγγλία καθηγητή Κρις Γουίτι, δεν αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα, αλλά να προειδοποιήσει πως αν τα ισχύοντα μέτρα δεν τηρηθούν και αν δεν ανακοπεί η αυξητική τάση των κρουσμάτων, τότε οι περιορισμοί θα γίνουν ακόμα πιο αυστηροί.

Εντός της ημέρας, επίσης, αναμένεται να ληφθεί απόφαση για πιθανή αυστηροποίηση των ήδη ισχυόντων μέτρων στην περιοχή του Μέρσεϊσαϊντ στη βορειοδυτική Αγγλία.

Από σήμερα η απαγόρευση συναντήσεων μελών διαφορετικών νοικοκυριών σε οποιονδήποτε κλειστό χώρο απαγορεύεται δια νόμου, για πρώτη φορά, σε περιοχές της βορειοανατολικής Αγγλίας, όπως το Νιούκαστλ, το Σάντερλαντ και το Γκέιτσχεντ.

Ο Τζόνσον τα… κατάφερε: Κατάρρευση του βρετανικού ΑΕΠ για… Γκίνες, μόνο από τον κορωναϊό

Η ανταρσία των βουλευτών

Η κυβέρνηση προσπαθεί παράλληλα να αποτρέψει ανταρσία περίπου 80 βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος που στηρίζουν τροπολογία η οποία δίνει τον τελικό λόγο για οποιοδήποτε νέο νομοθέτημα κατά του κορωναϊού στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Η τροπολογία έχει κατατεθεί από τον επικεφαλής της ισχυρής ομάδας 1922 των Συντηρητικών βουλευτών σερ Γκρέιαμ Μπρέιντι ενόψει της αποψινής ψηφοφορίας επί της ανανέωσης των έκτακτων εξουσιών που έχει λάβει η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας κυβερνητικά στελέχη θα έχουν συναντήσεις με εκπροσώπους των βουλευτών, οι οποίοι θεωρούν πως η πλέον η χώρα «κυβερνάται με διατάγματα» και πως τα μέτρα κατά του κορωναϊού «περιορίζουν τις ατομικές ελευθερίες».

Εν τω μεταξύ, το νοσοκομείο Royal Glamorgan στο Λιάντρισαντ της Ουαλίας έγινε το πρώτο νοσοκομείο στο δεύτερο κύμα της πανδημίας που ανακοίνωσε ότι υποχρεώνεται να περιορίσει προσωρινά κάποιες υπηρεσίες που παρέχει λόγω έξαρσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 82 επιβεβαιωμένοι φορείς του ιού, με αποτέλεσμα να έχει αποφασιστεί μεταξύ άλλων η αναστολή προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων από σήμερα το απόγευμα.

Εξάλλου, η αντικαρκινική οργάνωση αρωγής Breast Cancer Now ανακοίνωσε ότι 986.000 γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο είδαν τα ραντεβού τους για μαστογραφία στο δημόσιο σύστημα υγείας να ακυρώνονται λόγω κορωναϊού. Η οργάνωση υπολογίζει ότι 8.600 γυναίκες στη χώρα ζουν με όγκο στο στήθος που δεν έχει εντοπιστεί.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Λονδίνο, Βρετανία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Άξιος της τύχης του ο Μπόρις Τζόνσον, αλλά και η Βρετανία: Έφτασε η ώρα να παραιτηθεί…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: