Σε καραντίνα 14 ημερών όσοι φτάνουν στην Ιρλανδία από Ιταλία και Ελλάδα

File photo: Η ιρλανδική Ryanair απειλεί να κλείσει τις εγκαταστάσεις της στα δυο μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ιρλανδίας αν δεν χαλαρώσουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί. EPA, FOCKE STRANGMANN
Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας ενίσχυσε από σήμερα τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έχει επιβάλει με στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας, επιβάλλοντας καραντίνα 14 ημερών σε όσους επιστρέψουν στη χώρα από την Ιταλία και την Ελλάδα, γεγονός που προκάλεσε την οργή των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών Ryanair και Aer Lingus.

Η Aer Lingus σημείωσε ότι την ανησυχεί το γεγονός ότι η ιρλανδική κυβέρνηση είχε κατ’ επανάληψη δηλώσει τις τελευταίες εβδομάδες ότι σκοπεύει να υιοθετήσει μια πιο χαλαρή πρόταση που εισηγήθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αντί για αυτό όμως μείωσε τον αριθμό των χωρών που εξαιρούνται από την καραντίνα.

Η νέα «Πράσινη Λίστα» που θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα εξαιρεί από την καραντίνα τους ταξιδιώτες που προέρχονται μόνο από επτά χώρες: την Κύπρο, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ισλανδία, τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Πολωνία.

Η Ryanair, η οποία έχει προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο αμφισβητώντας τη νομιμότητα της καραντίνας, τόνισε ότι ο τομέας των αεροπορικών εταιρειών και ο τουρισμός «δεν μπορούν να αντέξουν περαιτέρω καθυστερήσεις ή αναποφασιστικότητα».

Η εταιρεία έχει απειλήσει ότι θα κλείσει τις βάσεις της σε δύο από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ιρλανδίας, αυτά του Σάνον και του Κορκ, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αν δεν χαλαρώσουν οι περιορισμοί.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Δουβλίνο, Ιρλανδία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Έκλεισαν τα σχολεία στο Ισραήλ: Στα 4.500 τα ημερήσια κρούσματα, νέο lockdown ενόψει

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required