Σε εξέλιξη ο νέος ΣΥΡΙΖΑ: Εισήγηση Τσίπρα για κυρώσεις σε δηλώσεις τύπου Τσακαλώτου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Αλέξης Τσίπρας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ




Αυξάνεται η ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ. Προϊόντος του χρόνου και ξεκαθαρίζοντας το τοπίο του μετασχηματισμού που επιδιώκει να επιβάλλει ο Αλέξης Τσίπρας έρχονται στην επιφάνεια τα στοιχεία εκείνα που εμπεριέχονταν σε ένα άτυπο μορατόριουμ πολλών χρόνων.

Έτσι, είναι σαφές ότι οι δηλώσεις Τσακαλώτου με τις οποίες εξέφρασε την αντίθεσή του με τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στον πρωθυπουργός Κυριάκο Μητσοτάκη και ο χαρακτηρισμός του ως πολιτικού απατεώνα είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά τη συνέντευξη του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και τα όσα είπε για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ με την προσθήκη της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Ούτε επίσης είναι τυχαίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σήμερα προαναγγέλλοντας κυρώσεις για τις παρεκκλίσεις από την επίσημη γραμμή.

Όπως καταγράφεται σε ρεπορτάζ που στον ιστότοπο της Καθημερινής

Την όχλησή του για τη χθεσινή διαφοροποίηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου εκδήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας το πρωί στο διευρυμένο Πολιτικό Κέντρο του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «λάθη επικοινωνίας που θολώνουν το στίγμα και τις συλλογικές μας αποφάσεις» και που παράλληλα δίνουν, όπως πρόσθεσε, «ευκαιρίες στην κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη να βγουν από τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν φέρει τους εαυτούς τους και τη χώρα».

Μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προανήγγειλε ένα πλαίσιο αυξημένης επιτήρησης του δημοσίου λόγου του κόμματος εισηγούμενος τη σύσταση επιτροπής δεοντολογίας με δυνατότητα επιβολής κυρώσεων.

«Οφείλουμε προς αυτή τη κατεύθυνση να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις και πολιτικά και οργανωτικά μέτρα» είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Να αποφασίσουμε συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες, που θα τηρούνται από όλους. Και για όποιον τους παραβαίνει θα υπάρχουν κυρώσεις. Και ταυτόχρονα είναι σημαντικό να ενισχύσουμε τις συλλογικές μας διαδικασίες, ώστε η διαφορετική άποψη να κατατίθεται στα συλλογικά όργανα και να αποφασίζουμε συλλογικά».

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Πρωινός καφές με σύννεφα και γκρίνιες στην Κουμουνδούρου μετά την κριτική Τσακαλώτου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: