Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη – Μακρόν στην Κορσική

O Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, κατά την συνάντησή τους στην Κορσική, Γαλλία. photo: ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ




Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τονΓάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, στην Κορσική.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος θα συμμετάσχουν στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη (MED7).

 

Λίγες ώρες πριν την έναρξη της διμερούς συνάντησης, ο Εμανουέλ Μακρόν είχε εκφράσει εκ νέου την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα -τόσο για τη Μόρια όσο και για τις τουρκικές προκλήσεις- τονίζοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να λάβει μια ξεκάθαρη θέση απέναντι στην Τουρκία.

Η Ελλάδα επλήγη με πολύ σκληρό τρόπο στο μεταναστευτικό είπε ο Μακρόν κατά τη συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης και τόνισε την ανάγκη να τής δείξουμε την αλληλεγγύη μας.

Επίσης τόνισε ότι οι χώρες της Ευρώπης να έχουν ενεργό ρόλο στη Μεσόγειο. Θέλουμε να προσδιορίσουμε να εμφανίσουμε μια ξεκάθαρη ευρωπαϊκή θέση και δυνατή θέση όλων των μελών της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία και φυσικά θα μιλήσουμε για το μεταναστευτικό.

«Θέλουμε να αποφύγουμε κλιμάκωση των εντάσεων αλλά η Τουρκία θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της σε κάποιους τομείς. Ως Ευρωπαίοι θα πρέπει να είμαστε σταθεροί και ισχυροί απέναντι στον Ερντογάν».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε ότι τυχόν αποκλιμάκωση δεν σημαίνει ότι θα μείνουμε απαθείς στη συνέχεια, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτες τις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας, όπως το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο.

Ο Εμανουέλ Μακρόν σημείωσε ότι με αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές η Τουρκία έδειξε ότι δεν σέβεται τα δικαιώματα της Ελλάδας. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η Αγκυρα ασκεί πρακτικές γεώτρησης στην ΑΟΖ της Κύπρου, κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, πολλαπλασιάζοντας τις προκλήσεις.

 

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ηχηρό μήνυμα Μακρόν στον Ερντογάν, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: