Σαλαμίνα: Το αρματαγωγό “Ικαρία” σε νέο ταξίδι προσφοράς προς τον Λίβανο

Ο αρχηγός της ΓΕΘΕΑ, στρατηγός Κωσταντίνος Φλώρος (Α) μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε πως ήταν επιτακτική η ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια σε έναν ταλαιπωρημένο γειτονικό λαό. photo via video ert




Με ανθρωπιστική βοήθεια για το λαό του Λιβάνου αναχωρεί σήμερα το αρματαγωγό «Ικαρία» από το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Μετά την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού να αποσταλεί για δεύτερη φορά βοήθεια, ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες προσέφεραν αφιλοκερδώς προϊόντα πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, φάρμακα, υγειονομικά και δομικά υλικά.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών 60 ελληνικές εταιρείες κατάφεραν να γεμίσουν περισσότερες από 500 παλέτες, συνολικού βάρους 180 τόνων. Στην μεταφορά πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες εν μέσω ιδιαίτερων συνθηκών, ανέλαβαν τη μεταφορά του υλικού που συγκεντρώθηκε.

Ο αρχηγός της ΓΕΘΕΑ, στρατηγός Κωσταντίνος Φλώρος μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε πως ήταν επιτακτική η ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια σε έναν ταλαιπωρημένο γειτονικό λαό. «Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε θέση να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και ανακούφιση στο δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου. Εύχομαι καλό ταξίδι στο καράβι και με το καλό να επιστρέψει πίσω», και συμπλήρωσε «Το αρματαγωγό Ικαρία είναι η παρουσία της Ελλάδος στις καρδιές της Ανατολικής Μεσογείου».

Την ευθύνη υλοποίησης της δράσης, με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, έχει αναλάβει η Γενική Διεύθυνση της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας υπό την εποπτεία του Υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη. Ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή «από τις 6» σήμερα το πρωί υπογράμμισε την αξία της συμπαράστασης στους γείτονες λαούς. «Ο Λίβανος δοκιμάζεται από μια οικονομική κρίση, από την πανδημία που ταλαιπωρεί όλους μας, από θρησκευτικές οικονομικές κοινωνικές ομάδες που δυσκολεύουν την πολιτική κατάσταση και την σταθερότητά του και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε και αυτή η τεράστια έκρηξη, η μεγαλύτερη έκρηξη στον πλανήτη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι εδώ για να στηρίξουν τους δοκιμαζόμενους λαούς της περιοχής μας και για να δείξουμε ότι στην γειτονιά μας είμαστε παρόντες και θέλουμε να βοηθήσουμε εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη, σε διπλωματικό επίπεδο αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι η Ελλάδα είναι παρούσα σε ότι συμβαίνει στην γειτονιά και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι ο Λίβανος θα σταθεί στα πόδια του ανεξάρτητος όπως του πρέπει».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι αυτή είναι η δεύτερη ανθρωπιστική βοήθεια από πλευράς της Ελλάδας, με την πρώτη να αναχωρεί μόλις 18 ώρες μετά την φονική έκρηξη.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Συγκινητικός ο αγιασμός στην ακριτική Ελλάδα: «Μαζί» τέσσερις μαθητές από τους Αρκιούς και τη Γαύδο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: