Ψήφισμα στην επόμενη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία, ζητούν οι Σοσιαλιστές

File Photo: Άποψη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. EPA, OLIVIER HOSLET




Συζήτηση και Ψήφισμα στην επόμενη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ζητάει η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση «μετά την κλιμάκωση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και θα ζητήσει συζήτηση και ψήφισμα στην επόμενη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε δύο εβδομάδες».

Η Kati Piri Αντιπρόεδρος του S&D για τις Εξωτερικές Υποθέσεις δήλωσε πως «η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο άρχισε να κλιμακώνεται επικίνδυνα, από τη στιγμή που υπεράκτια έργα φυσικού αερίου άρχισαν να υλοποιούνται σε περιοχές πλησίον των γειτονικών χωρών. Η επιθετική ρητορική της Τουρκίας και τα επικίνδυνα συμβάντα έχουν πλέον αυξηθεί σε άνευ προηγουμένου επίπεδο».

Επισημαίνει ότι η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών υποστηρίζει πλήρως τις ενέργειες του αρμόδιου Επιτρόπου Ζοζέπ Μπορέλ και τις αποφάσεις του πρόσφατου συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών στο Βερολίνο. Καλεί, τέλος, τις υπόλοιπες πολιτικές ομάδες να συμφωνήσουν στην πρόταση για συζήτηση και ψήφισμα στην επόμενη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε δύο εβδομάδες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Τουρκία να διαλέξει: Έμπρακτη αποκλιμάκωση ή κυρώσεις, διαμηνύει ο Πέτσας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: