Πρώτη νίκη (3-2 την Μπράιτον) για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ματς που «έγραψε ιστορία»

Ο Μπρούνο Φερνάντες (Α) της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γιορτάζει με συμπαίκτες αφού σημείωσε το νικηφόρο γκολ κατά τη διάρκεια του αγώνα της Αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ μεταξύ Μπράιτον και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Μπράιτον της Βρετανίας, 26 Σεπτεμβρίου 2020. EPA/Glyn Kirk / POOL EDITORIAL USE ONLY




Απίθανα πράγματα, από αυτά που λες ότι γίνονται μια φορά στα 100 χρόνια (και αν…) συνέβησαν στο «Amex Stadium», στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Premier League.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με πέναλτι του Μπρούνο Φερνάντες που υποδείχθηκε… μετά το σφύριγμα της λήξης, νίκησε 3-2 την Μπράιτον, η οποία είχε πέντε δοκάρια και είχε ισοφαρίσει στο 95΄!

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, οι γηπεδούχοι ήταν εντυπωσιακοί στο α΄ ημίχρονο, είχαν δύο δοκάρια με τον Λεάντρο Τροσάρντ κι άλλο ένα με τον Γουέμπστερ (στην τελευταία περίπτωση βρήκε τη μπάλα και ο Ντε Χέα) και τελικά κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 40΄ με πέναλτι (αλά Πανένκα!) του Μοπέι.

Τρία λεπτά αργότερα όμως, μετά από μία φάση διαρκείας και κοντινό σουτ του Μαγκουάιρ, η μπάλα βρήκε στον Ντανκ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα, με τους «μπέμπηδες» να ισοφαρίζουν.

Στο β΄ μέρος η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ξεκίνησε καλύτερα και πήρε προβάδισμα στο 55΄ με τον Ράσφορντ (νωρίτερα του είχε ακυρωθεί γκολ ως οφσάιντ), αλλά στη συνέχεια η Μπράιτον επανέλαβε το… σφυροκόπημα.

Είχε άλλα δύο δοκάρια με τους Μαρτς και Τροσάρντ και στο 95΄ με κεφαλιά του Μαρτς ισοφάρισε σε 2-2 και φάνηκε να σώζει ένα βαθμό, σε ένα ματς όπου άξιζε 100% τη νίκη.

Ένα λεπτό αργότερα ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη, αλλά ειδοποιήθηκε από το VAR να τσεκάρει την τελευταία φάση του αγώνα, μία κεφαλιά του Μαγκουάιρ που βρήκε πάνω στον Μοπέι.

Μετά από εξέταση του βίντεο, ο διαιτητής αποφάνθηκε ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι του παίκτη της Μπράιτον και υπέδειξε πέναλτι σε «νεκρό» χρόνο! Ο Μπρούνο Φερνάντες ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε, χαρίζοντας στη Γιουνάιτεντ μία νίκη… από το πουθενά!

Τα πέντε δοκάρια από μία ομάδα στο ίδιο ματς αποτελούν το απόλυτο ρεκόρ στην Premier League από τη σεζόν 2003-04 που υπάρχουν διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, ενώ τα τρία δοκάρια του Λεάντρο Τροσάρντ ισοφαρίζουν το σχετικό ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο από ένα ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Νιούκαστλ, τον Οκτώβριο του 2006.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Premier League:
Μπράιτον-Μάντσεστερ Γ. 2-3
(40΄πεν. Μοπέι, 90+5΄ Μαρτς – 43΄αυτ. Ντανκ, 55΄ Ράσφορντ, 90+10΄πεν. Φερνάντες)
Κρίσταλ Πάλας-Εβερτον 17:00
Γουέστ Μπρομ-Τσέλσι 19:30
Μπέρνλι-Σαουθάμπτον 22:00
Σέφιλντ Γιουν.-Λίντς 27/9
Τότεναμ-Νιούκαστλ 27/9
Μάντσεστερ Σ.-Λέστερ 27/9
Γουέστ Χαμ-Γουλβς 27/9
Φούλαμ-Αστον Βίλα 28/9
Λίβερπουλ-Αρσεναλ 28/9

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες)
Λέστερ 6
Εβερτον 6
Αρσεναλ 6
Λίβερπουλ 6
Κρίσταλ Πάλας 6
Τότεναμ 3
Μάντσεστερ Σ. 3 -1αγ.
Αστον Βίλα 3 -1αγ.
Λιντς 3
Μπράιτον 3 -3αγ.
Τσέλσι 3
Γουλβς 3
Μάντσεστερ Γ. 3
Νιούκαστλ 3
Μπέρνλι 0 -1αγ.
Γουέστ Χαμ 0
Σέφιλντ Γιουν. 0
Φούλαμ 0
Σαουθάμπτον 0
Γουέστ Μπρομ 0

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τα ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

 

Προσφορά στην πράξη: Οι Αντετοκούνμπο στέλνουν είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες της Καρδίτσας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: