Πρεμιέρα για την εξ αποστάσεως διδασκαλία – Παρακολούθησε και η Κεραμέως το μάθημα

File Photo: Σχολείο ΚΥΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

File Photo: Σχολείο ΚΥΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
Στις περιοχές όπου παρατηρείται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και παραμένουν κλειστά τα σχολεία, ξεκίνησε σήμερα η εξ αποστάσεως διδασκαλία, με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να παρακολουθεί το μάθημα των αγγλικών του 1ου Γυμνασίου Πέλλας.

«Η διά ζώσης διδασκαλία των παιδιών μας από τους εκπαιδευτικούς είναι αναντικατάστατη. Ωστόσο, όταν υπάρχουν αντικειμενικά εμπόδια, σε αυτή την ιδιαίτερη σχολική χρονιά που ξεκίνησε, οι εκπαιδευτικοί μας καλούνται να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη συνέχιση της μαθησιακής διαδικασίας μέσω τηλεκπαίδευσης. Το Υπουργείο Παιδείας έχει εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία και έχει θωρακίσει το θεσμικό πλαίσιο προκειμένου, σε αυτήν την πρωτοφανή συγκυρία, να συνεχίζεται κανονικά η εκπαιδευτική διαδικασία, η ύλη να προχωράει, να συμμετέχουν κανονικά οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί να ασκούν το λειτούργημά τους», δήλωσε η κ. Κεραμέως.

Οι διευθύνσεις εκπαίδευσης έχουν λάβει ήδη τις σχετικές οδηγίες, με τις οποίες καλούνται, να κοινοποιήσουν τα στοιχεία των μαθητών που δεν δύνανται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία και ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού διαδικτυακών τμημάτων, όπως έγινε δηλαδή την πρώτη περίοδο της πανδημίας. Υπενθυμίζεται πάντως ότι οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στη ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων.

Οι οδηγίες προς τους διευθυντές εκπαίδευσης

Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος σε σχολική μονάδα αρμοδιότητάς του, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης προβαίνει στα ακόλουθα βήματα:

  • Συνεργασία με Προϊστάμενο Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας οικείας Περιφερειακής Ενότητας.
  • Απόφαση αναστολής λειτουργίας σχολικού τμήματος ή μονάδας μετά από γνώμη Προϊσταμένου Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας οικείας Περιφερειακής Ενότητας.
  • Κοινοποίηση της ανωτέρω απόφασης αναστολής στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και στη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘ .Σημειώνεται ότι οι Διευθυντές Εκπαίδευσης είναι αρμόδιοι ΜΟΝΟ για αποφάσεις αναστολής λειτουργίας συγκεκριμένων σχολικών τμημάτων ή μονάδων της περιοχής αρμοδιότητάς τους.

Με πληροφορίες από Έθνος & Καθημερινή

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Ποιά σχολεία κλείνουν λόγω κορωναϊού σε όλη την Ελλάδα: Αναλυτικά η λίστα του υπουργείου

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required