Πόρος: Δύο τραυματίες μετά από φωτιά σε τουριστικό επιβατηγό πλοίο στο λιμάνι

File Photo: Όχημα της πυροσβεστικής κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς ΑΠΕ-ΜΠΕ, Σωτήρης Μπαρμπαρούσης
Στο νοσοκομείο του Άργους νοσηλεύονται εκτός κινδύνου και με ελαφρά εγκαύματα δύο εκ των επιβατών του ναυλομένου τουριστικού επιβατηγού πλοίου αναψυχής «ΑΛΑΪΑ»-ένας 71χρονος ημεδαπός και ένας 21χρονος αλλοδπαπός-στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά, από άγνωστη αιτία, χθες το απόγευμα ενώ βρισκόταν πρυμνοδετημένο στον παλαιό λιμένα Πόρου, με συνολικά δεκατρείς επιβαίνοντες.

Άμεσα από το πλοίο απομακρύνθηκαν όλοι οι επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους, ενώ ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης και ενημερώθηκε κλιμάκιο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με την συνδρομή του οποίου κατασβέστηκε η πυρκαγιά, η οποία είχε εκδηλωθεί στο μηχανοστάσιο.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Πόρου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΛΑΪΑ» μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα
Π.Τσιριγώτης

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΕΛΛΑΔΑ 

Μετ’ εμποδίων οι προετοιμασίες για το πρώτο κουδούνι: Αγώνας δρόμου για τις παραδόσεις των μασκών στα σχολεία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: