Πύργος: Ανεστάλη η λειτουργία του τμήματος στο οποίο ανήκει ο μαθητής, θετικός στον covid

File Photo: Απολύμανση σε τάξη δημοτικού σχολείου στην Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Απόφαση για αναστολή λειτουργίας τμήματος του 2ου Γυμνασίου Πύργου στο οποίο ανήκει ο μαθητής που διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό ελήφθη σήμερα από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το τμήμα δεν θα λειτουργήσει μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.

Αρχικά είχε ειπωθεί ότι αναμενόταν η επιβεβαίωση του πρωτου τεστ με ένα δεύτερο προτού ληφθεί η απόφαση να σταματήσει η λειτουργία του τμήματος, ωστόσο σήμερα επιβεβαιώθηκε η αναστολή των μαθημάτων.Το υπόλοιπο σχολείο λειτουργεί κανονικά.

Τα υγειονομικά πρωτοκόλλα προβλέπουν αρχικά κλείσιμο του τμήματος και εάν υπάρξουν περισσότερα κρούσματα που δεν προκύπτουν από συρροές τότε εξετάζεται αναστολή λειτουργίας της σχολικής δομής.

Το στενό περιβάλλον του παιδιού έχει ελεγχθεί χωρίς να βρεθεί θετικό δείγμα, ενώ σε εξελιξη είναι η ιχνηλάτηση των επαφών του. Το ίδιο το παιδί είναι ασυμπτωματικό. Διαγνώθηκε θετικό έπειτα από ελέγχους που έκανε η οικογένεια αυτοβούλως μετά απο κάποιο ταξίδι. Τα αποτελέσματσα του πρωτου τεστ βγηκαν αφού ο μαθητής έχει ήδη πάει στο σχολείο για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Μαθητές και γονείς είχαν μαζευτεί από νωρίς έξω από το σχολείο αναμένοντας επίσημη ενημέρωση, ωστόσο δεν δημιουργήθηκε αναστάτωση και επικράτησε ψυχραιμία. Καποια παιδιά επέλεξαν να μην έρθουν στο σχολείο σήμερα.

Ο Δήμαρχος Πύργου μιλώντας χθες στην ΕΡΤ Πύργου ζήτησε να γίνει αν είναι δυνατον έλεγχος σε όλα τα παιδιά του σχολείου.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, ρεπορταζ Χ. Πλευριάς

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Πάτρα: Μητέρα αρνητή μάσκας θετική στον covid-Είχε βρεθεί στην κατάληψη λυκείου

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required