“Πυρετό” επιστημονικού συναγωνισμού ανακοινώνει η Ρωσία: 45 εμβόλια υπό ανάπτυξη

File photo: Φιαλίδια του πρώτου ρωσικού εμβολίου κατά του κορωναϊού, Sputnik-V. EPA/MINZDRAV / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Η Ρωσία αυτή τη στιγμή αναπτύσσει 45 διαφορετικά εμβόλια κατά του νέου κορωναϊού σε 14 πλατφόρμες, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής διευθυντής του Επιστημονικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας (που υπάγεται στη ρυθμιστική αρχή προστασίας του καταναλωτή Rospotrebnadzor), Αλεξάντρ Γκαρέλοφ σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-24»

Ο Γκαρέλοφ επισήμανε ότι η ελευθερία επιλογής του εμβολίου για τον εμβολιασμό στη Ρωσία κατοχυρώνεται από τη νομοθεσία.

«Και επομένως ο ανταγωνισμός των επιστημονικών σχολών, με τις οποίες έχουμε να κάνουμε στην τρέχουσα χρονική στιγμή, είναι αυτός που θα αναδείξει τον νικητή. Και το εμβόλιο που θα είναι το πιο αποτελεσματικό και πιο ασφαλές θα είναι αυτό που θα καταλάβει την θέση στο εθνικό ημερολόγιο των εμβολίων» δήλωσε ο Γκαρέλοφ.

Σύμφωνα με το ίδιο, τα μέτρα προφύλαξης που ελήφθησαν στη Ρωσία για την αντιμετώπιση του κορωναϊού ήταν αποτελεσματικά. Πρόσθεσε ωστόσο ότι πρόκειται για μέτρα υγειονομικής προστασίας, τα οποία όπως είπε αν τηρηθούν δεν θα χρειασθεί να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα.

Με πληροφορίες από TASS μέσω ΑΠΕ 
Μόσχα, Ρωσία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΥΓΕΙΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Μόνο με ηλεκτρονική ιατρική συνταγή το αντιγριπικό εμβόλιο: Από μέσα Οκτωβρίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: