Πυρά Ηλιόπουλου κατά Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών, συναντήσεις Θεσσαλονίκης και πανδημία [video]

File Photo: “Ο κ. Μητσοτάκης έχει δύο επιλογές: ή θα φέρει άμεσα προς κύρωση τις διμερείς συμφωνίες με τη Β. Μακεδονία στη Βουλή ή θα παραδεχτεί πως έχει χάσει τον έλεγχο όχι μόνο στη χώρα αλλά και στο ίδιο του το κόμμα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος. Photo via @amna_news




Να φέρει στη Βουλή προς κύρωση τις διμερείς συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία, καλεί τον πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε τηλεοπτική του δήλωση.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αναγνώρισε χθες ως “ιστορική” τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η άρον-άρον απόσυρση του όρου “ιστορική”, επιβεβαιώνει το μέγεθος της εξαπάτησης», σημειώνει, επισημαίνοντας ότι «από το πρωί, οι βουλευτές της ΝΔ προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα». «Ο κ. Πλεύρης ζητάει ευθύνες, ενώ για την κα Μπακογιάννη η Συμφωνία των Πρεσπών παράγει σταθερότητα στα Βαλκάνια», προσθέτει.
«Όταν καταλήξουν, ας μας απαντήσουν και στα εξής: είναι αλήθεια ότι χθες βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη το μισό υπουργικό Συμβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας; Με ποιους συναντήθηκαν και γιατί κρατήθηκαν μυστικές οι συναντήσεις;», συνεχίζει ο Ν. Ηλιόπουλος και καταλήγει:
«Ο κ. Μητσοτάκης έχει δύο επιλογές: ή θα φέρει άμεσα προς κύρωση τις διμερείς συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία στη Βουλή ή θα παραδεχτεί πως έχει χάσει τον έλεγχο όχι μόνο στη χώρα αλλά και στο ίδιο του το κόμμα».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παίζει με τις ζωές των πολιτών»

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παίζει με τις ζωές των πολιτών», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως «ειδικά στην Αττική η κατάσταση λόγω της πανδημίας είναι στα όρια απώλειας ελέγχου».

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στο «τρίγωνο μέσων μαζικής μεταφοράς, σχολείων και υγειονομικών μέσων» κατηγορώντας την κυβέρνηση περί «συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών, που αγνοούν τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων». Επανέλαβε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιστημονικής επιτροπής, καθώς «υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό για το αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακούει τις σχετικές εισηγήσεις». «Ρωτήστε τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία αν νιώθουν ασφαλείς -είναι 20.000 λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι και χωρίς τεστ. Ρωτήστε τους υγειονομικούς αν νιώθουν ασφάλεια που και αυτοί είναι 5.000 λιγότεροι. Ρωτήστε τους πολίτες που παίρνουν καθημερινά τα μέσα μεταφοράς», σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε ότι «στη βάση των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥΥ δεν συνταγογραφούνται τεστ για τους μαθητές στα σχολεία». Υπογράμμισε ότι «τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν για πολλούς λόγους, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έκανε τίποτα έξι μήνες για να ανοίξουν με ασφάλεια», ενώ επανέλαβε την πρόταση για άνοιγμα των σχολείων πρωί- απόγευμα, όπου δεν υπάρχουν αίθουσες «με τρόπο που δεν θα επιβαρύνει τον οικογενειακό προγραμματισμό, δηλαδή με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση το απόγευμα».

Ερωτηθείς αν η αξιωματική αντιπολίτευση θα στηρίξει ένα δεύτερο lockdown, είπε πως «αν το εισηγηθεί η επιστημονική επιτροπή, σαφώς, αλλά το βασικό ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση έχει κάνει τα πάντα για το αποφύγουμε, και η απάντηση είναι πως όχι».

Ως προς την εξωτερική πολιτική, ο κ. Ηλιόπουλος έκανε λόγο για «αποτυχία της πολιτικής του προβλέψιμου συμμάχου -όπως χαρακτήρισε από τις ΗΠΑ τη χώρα μας ο Κ. Μητσοτάκης».

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Το παρασκήνιο της «ιστορικής» αβλεψίας (;) για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: