Πίεση Ζάιμπερτ για διάλογο Ελλάδας-Τουρκίας: Δεν επιβεβαιώνει την επαφή με Ερντογάν

File Photo: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Στέφεν Ζάιμπερτ ομιλεί κατά την εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου , Βερολίνο, Γερμανία. EPA, FELIPE TRUEBA
Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ δεν επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα για τηλεδιάσκεψη μεταξύ της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση σε Ελλάδα και Τουρκία για αποκλιμάκωση κι απευθείας διάλογο.

«Δεν επιβεβαιώνω κανένα προγραμματισμένο ραντεβού και μιλάω για συνομιλίες αφού έχουν πραγματοποιηθεί», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στα περί αυριανής τηλεδιάσκεψης Μέρκελ – Μισέλ – Ερντογάν.

Την ίδια ώρα, επανέλαβε την έκκληση του Βερολίνου για αποκλιμάκωση της έντασης και απευθείας διάλογο μεταξύ Ελλάδας και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Ειδικότερα, ο κ. Ζάιμπερτ διευκρίνισε ότι δεν έχει να αναφέρει κάποια πρόοδο στην διαμεσολαβητική προσπάθεια της καγκελαρίου ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Πέμπτη, επισημαίνοντας: «Η έκκλησή μας παραμένει, για αποκλιμάκωση, διάλογο, επίλυση των επίμαχων προβλημάτων με απευθείας συνομιλίες. Αυτό στηρίζει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και προσωπικά η καγκελάριος με συζητήσεις που διεξάγει».

Σε ό,τι αφορά στην προοπτική επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος περιορίστηκε να δηλώσει ότι δεν θα δώσει «ενδιάμεσο αποτέλεσμα» ενόψει της Συνόδου. Κληθείς μάλιστα να αναφερθεί σε ενδεχόμενη τριμερή συνάντηση υπηρεσιακών παραγόντων, τόνισε ότι ούτως ή άλλως συναντήσεις σε υπηρεσιακό επίπεδο δεν ανακοινώνονται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φ. Καραβίτη,

Βερολίνο, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα και Τουρκία ανακοινώνουν σήμερα, εκτός απροόπτου, την επανεκκίνηση του διαλόγου

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: