Παράσημο για τον Giannis από το ΤΙΜΕ: Δια χειρός Τζαμπάρ στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους του 2020

File Photo: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. EPA/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT




Στη λίστα των 100 πλέον επιδραστικών ανθρώπων του 2020 κατέταξε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο το αμερικανικό περιοδικό TIME.

Μάλιστα ο Γιάννης έχει επιλεγεί στην κορυφαία κατηγορία Pioneers στην οποία φιγουράρει δεύτερος.

Το άρθρο υπογράφει ο θρύλος του NBA Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, ο οποίος σημειώνει:

«Ο Πολ Σάιμον τραγουδούσε ότι κάθε γενιά στέλνει έναν ήρωα στα charts. Το ίδιο ισχύει και στον αθλητισμό. Κάθε γενιά βρίσκει έναν αθλητή που ενσωματώνει όλες τις αρετές που θα θέλαμε όλοι να έχουμε: αφοσίωση, συγκέντρωση, εξαιρετική αθλητικότητα και χάρη υπό πίεση.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που μόλις κέρδισε το δεύτερο διαδοχικό βραβείο MV στο NBA, έχει όλα αυτά και πολλά παραπάνω. Παρακολουθώντας τον να παίζει δεν βλέπεις μόνο τι είναι, αλλά και το τι είναι δυνατό. Υπάρχει μια μυστική αρετή που κάνει την καρδιά του φιλάθλου να χτυπά πιο γρήγορα όταν ένας άνθρωπος πατά στο παρκέ. Ο αληθινός ήρωας του αθλητισμού κάνει τα κόκκαλά μας να δονούνται και το δέρμα μας να ανατριχιάζει περιμένοντας να δούμε το μεγαλείο του.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Γιάννης θα επεκτείνει τα ρεκόρ που έχει στο NBA -ήδη είναι ο παίκτης με το μεγαλύτερη δείκτη Αποτελεσματικότητας σε μια σεζόν στο ΝΒΑ, δείκτης που συνδυάζει όλα τα στατιστικά στοιχεία ενός παίκτη, επιδόσεις που ίσως δεν θα μπορέσουν να φθάσουν οι μελλοντικές γενιές.

Όμως ένας ήρωας του αθλητισμού είναι κάτι παραπάνω από ρεκόρ. Ο Γιάννης αποτελεί παράδειγμα επειδή ορθώνει ανάστημα σ ε ό,τι πιστεύει. Αφότου οδήγησε τους Μιλγοόκι Μπακς στα playoffs, η ομάδα του και ο ίδιος διαδήλωσαν για τον πυροβολισμό από την αστυνομία του Τζέικομπ Μπλέικ αρνούμενοι να αγωνιστούν και ξεσηκώνοντας ένα κύμα διαδηλώσεων και αναβολών σε όλο το ΝΒΑ

Ρώτησα κάποτε τον Γιάννη τι σημαίνει το όνομά του και μου απάντησε ‘Το στέμμα έχει έρθει’».

Και σίγουρα έχει έρθει».

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πηγή: ΤΙΜΕ  TIME100 Most Influential People 2020 

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 2-1 στη Ρωσία, αλλά ελπίζει για τους ομίλους του Champions League

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: