Ομογένεια, Ελλάδα, Κύπρος και Τουρκία στη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής με τον Μάικ Πομπέο

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις 24/9/2020. Photo via @Elpidophoros




Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έγινε σήμερα το πρωί δεκτός στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ από τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, συζήτησαν μία σειρά από σημαντικά ζητήματα για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ομογένεια, καθώς και για τους λαούς της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας.

Η συνάντηση είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 18 Αυγούστου, αλλά ο Αρχιεπίσκοπος είχε μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια στις 11 Σεπτεμβρίου, αλλά ο κ. Πομπέο είχε αναχωρήσει για Κατάρ και Κύπρο.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος προέβη σε δήλωση στην οποία ευχαρίστησε τον κ. Πομπέο για τη συνάντηση.

Οπως είπε, κατά τη συνάντηση “είχα την ευκαιρία να εκφράσω την έντονη δυσφορία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά και τη θλίψη όλης της Ομογένειας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Είχα, επίσης, την ευκαιρία να εκφράσω τη βαθύτατη ανησυχία της Ομογένειας για τη διαρκώς κλιμακούμενη επιθετική στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο”.

Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι ζήτησε “από τον Υπουργό Εξωτερικών την υποστήριξη της αμερικανικής Κυβέρνησης προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς και προς την ελληνική κοινότητα και όλες τις θρησκευτικές μειονότητες στην Τουρκία.”

Τέλος, στη δήλωσή του ανέφερε ότι “επιθυμούμε να συνεχιστεί το έργο της Κυβέρνησης των Η.Π.Α. για τη διασφάλιση του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, για την οικοδόμηση ενός διαλόγου χωρίς απειλές εκ μέρους της Τουρκίας και για την καλλιέργεια ειρηνικού κλίματος στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδος και Κύπρου, καθώς και σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου”.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΔΙΑΣΠΟΡΑ

ΚΥΠΕ – Αποστόλης Ζουπανιώτης
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

“Ουκρανικό” και στα Βαλκάνια; Ο Ζάεφ ζητά από τον Βαρθολομαίο να αναγνωρίσει την σκοπιανή εκκλησία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: