Όλαφ Σολτς: Η Ευρώπη πρέπει να παραλάβει περισσότερα από 400 παιδιά από τη Μόρια

Πρόσφυγες και μετανάστες μάχονται για να εξασφαλίσουν ένα μπουκάλι νερό κοντά στον νέο καταυλισμό του Καρά Τεπέ, Μυτιλήνη, Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020. Πρόσφυγες και μετανάστες αντιδρούν στα σχέδια μετεγκατάστασής τους σε νέο καταυλισμό και ζητούν να τους δοθεί το δικαίωμα να ταξιδέψουν στους προορισμούς που επιθυμούν. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Το σχέδιο των ευρωπαϊκών χωρών να παραλάβουν περίπου 400 ασυνόδευτους ανήλικους από τη Μόρια θα πρέπει να αποτελέσει την αρχή των προσπαθειών τους, δήλωσε σήμερα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

Οι πυρκαγιές που κατέστρεψαν το ΚΥΤ της Μόριας αυτήν την εβδομάδα άφησαν άστεγους περίπου 12.000 ανθρώπους και έφεραν και πάλι στο επίκεντρο στην Ευρώπη το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ είπε ότι η χώρα του θα παραλάβει 100-150 ασυνόδευτα παιδιά και ότι συνολικά εννέα χώρες της ΕΕ και η Ελβετία συμφώνησαν να δεχτούν περίπου 400 ανήλικους από τον καταυλισμό αυτόν.
«Θα πρέπει να είναι περισσότεροι», είπε ο Σολτς, που είναι επίσης υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος για να διεκδικήσει την καγκελαρία στις προσεχείς εκλογές, με το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD).

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τον ΚΟΣΜΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φ.Γ.
Βερολίνο, Γερμανία

 

Έκκληση του γ.γ. του ΟΗΕ προς Ευρώπη: Γλιτώστε πρόσφυγες απ’ την τραγωδία της Μόριας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: