ΟΗΕ: “Μάσησε τα λόγια του” ο εκπρόσωπος του Γκουτέρες, όταν ρωτήθηκε για το χάος που προκαλεί ο Ερντογάν

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Photo via United Nations




Η ατιμωρησία της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη, φαίνεται να εγείρει ερωτήματα στους ανταποκριτές στην έδρα του ΟΗΕ.

Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, ο ανταποκριτής του SkyNews Arabia που εδρεύει στα ΗΑΕ, Ray Bouchefra, ξάφνιασε με το ερώτημά του τον εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα, Στεφάν Ντουζαρίκ.

«Θα μιλήσω για το κομμάτι του κόσμου που είναι η βόρεια Συρία, μέρος του Ιράκ, η Λιβύη, η Κύπρος, η Ελλάδα, η ανατολική Μεσόγειος και τώρα η σύγκρουση μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας. Δεν νομίζετε ως Ηνωμένα Έθνη, ότι ο Πρόεδρος [Ρετζέπ Ταγίπ] Ερντογάν της Τουρκίας δημιουργεί χάος παντού στον κόσμο; Εννοώ, ότι όλες αυτές οι χώρες διαμαρτύρονται εναντίον του. Έχετε κάποιο σχόλιο για αυτό;» ρώτησε.

Απαντώντας ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, είπε στον δημοσιογράφο ότι συνδέει καταστάσεις οι οποίες μπορεί να συνδέονται μεταξύ τους, αλλά μπορεί και όχι. «

Αυτό που ζητούμε είναι η διεθνής συνεργασία γύρω από καθιερωμένες συνομιλίες που είναι ήδη σε ισχύ για ορισμένες χώρες. Υπάρχουν διαφορετικές φόρμουλες. Είτε πρόκειται για τη Συρία είτε για τη Λιβύη, αφορούν συνομιλίες υπό την ηγεσία του ΟΗΕ. Για την περιοχή των συγκρούσεων στο Αζερμπαϊτζάν και το Ναγκόρνο ‑ Καραμπάχ, ο πρωταγωνιστής είναι ο ΟΑΣΕ. Επομένως θα αφήσω την ανάλυση στους αναλυτές».

Όταν ο δημοσιογράφος επέμεινε πως ο τρόπος με τον οποίο η Τουρκία μετακινεί ξένους μαχητές στη Λιβύη είναι ο ίδιος με τον οποίο μετακινεί μαχητές στο Αζερμπαϊτζάν, ο εκπρόσωπος του ΓΓ απέφυγε να απαντήσει.

«Κοίτα, δεν πρόκειται να σχολιάσω περισσότερο από όσα έχω ήδη πει», είπε ο κ. Ντουζαρίκ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αποστόλης Ζουπανιώτης
Ηνωμένα Εθνη/Νέα Υόρκη

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Η ανάμειξη της Ρωσίας και της Τουρκίας στη σύγκρουση της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: