O Τραμπ ζητά απόλυση δημοσιογράφου διότι επιβεβαίωσε τα λεγόμενά του περί “ηλιθίων” στρατιωτών στον Α’ΠΠ

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια ενημέρωσης στον Λευκό Οίκο. 4 Σεπτεμβρίου 2020. EPA, Chris Kleponis, POOL




Ο Ντόναλντ Τραμπ απαίτησε την απόλυση μιας δημοσιογράφου του δημοφιλούς στους συντηρητικούς τηλεοπτικού δικτύου Fox News, η οποία επιβεβαίωσε εν μέρει τα «υποτιμητικά» σχόλιά του για Αμερικανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη μάχη, και που δημοσιεύθηκαν αρχικά στο περιοδικό The Atlantic.

«Η Τζένιφερ Γκρίφιν πρέπει να απολυθεί για αυτό το ρεπορτάζ. Ούτε καν μας κάλεσε για μια αντίδραση. Το Fox Νews δεν είναι πια αυτό που ήταν», έγραψε στο Twitter αργά χθες, Παρασκευή, το βράδυ ο Αμερικανός πρόεδρος στρεφόμενος κατά του –κάποτε αγαπημένου του– δικτύου και της δημοσιογράφου του για θέματα που συνδέονται με την εθνική ασφάλεια, Τζένιφερ Γκρίφιν.

Η τελευταία, που απολαμβάνει σεβασμού ανάμεσα στους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς της Ουάσινγκτον, θέλησε να επιβεβαιώσει το άρθρο του The Atlantic, σύμφωνα με το οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ είχε χαρακτηρίσει Αμερικανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο «ηλίθιους» και «χαμένους» (losers).

Το άρθρο, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, αναφέρει πως, στη διάρκεια μιας επίσκεψης στη Γαλλία τον Νοέμβριο του 2018, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε χαρακτηρίσει τους 1.541 Αμερικανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη μάχη του δάσους Μπελό «ηλίθιους» προσθέτοντας πως το νεκροταφείο όπου αναπαύονται είναι γεμάτο «χαμένους».

Η δημοσιογράφος του Fox News αναφέρει πως, σύμφωνα με έναν πρώην υψηλόβαθμο αξιωματούχο της κυβέρνησης Τραμπ, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε πει για τον πόλεμο του Βιετνάμ: «Ήταν ένας ανόητος πόλεμος. Όποιος πήγε σε αυτόν είναι ηλίθιος».

Επικαλείται επίσης δύο πρώην υψηλόβαθμους αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ που επιβεβαιώνουν πως ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δεν ήθελε να πάει με αυτοκίνητο στο κοιμητήριο κοντά στο Παρίσι για να τους αποτίσει φόρο τιμής.

Η υπόθεση είχε ισχυρό αντίκτυπο στα ΜΜΕ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πρόεδρος, η σύζυγός του Μελάνια και πολλοί, νυν ή πρώην, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου αρνήθηκαν την ακρίβεια των δηλώσεων αυτών. Ο Τραμπ χαρακτήρισε επίσης τον συντάκτη του άρθρου «σκουπίδι».

«Μπορώ να σας πω πως οι πηγές μου είναι άμεμπτες. Δεν είναι ανώνυμες για εμένα και νομίζω πως ο πρόεδρος τις γνωρίζει», απάντησε σήμερα η Τζένιφερ Γκρίφιν.

Ένα οστεώδες εξόγκωμα στη φτέρνα είχε διαγνωστεί επίσημα στον δισεκατομμυριούχο Τραμπ το 1968, επιτρέποντάς του να αποφύγει τη στρατολόγηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Με πληροφορίες AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακυρώθηκε καταδίκη σε θάνατο Αφροαμερικανού λόγω των φυλετικών προκαταλήψεων της εισαγγελίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: