Ο Παναγιωτόπουλος συζήτησε με την Παρλί για την τουρκική προκλητικότητα και τα rafale

File Photo: Στιγμιότυπο από τη παλαιότερη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου με τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί, στο Παρίσι, Γαλλία. Φωτογραφία: ΥΠΕΘΑ




Eπικοινωνία για τα ελληνοτουρκικά είχαν το μεσημέρι ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τη γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί.

Σύμφωνα με το skai.gr, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέλυσε στην κ. Παρλί την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο με την τούρκικη παραβατικότητα, τις προκλήσεις και την παρουσία του Ορούτς Ρέις σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για 3η εβδομάδα.

Οι δυο υπουργοί συζήτησαν και για τα εξοπλιστικά και το ενδιαφέρον της Ελλάδας για απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα η επικοινωνία μεταξύ των δύο υπουργών είναι πυκνή, καταδεικνύοντας την προσέγγιση των δύο κρατών, ειδικά στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου.

Σε ό,τι αφορά το Ορούτς Ρέις βρίσκεται από αργά το βραδύ της Τρίτης στη νέα παράνομη Νavtex που εξέδωσε η Άγκυρα συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία. Παράλληλα, συνεχίζονται και οι ασκήσεις Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων νοτιάς της Κρήτης.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΔΩ

Τα βλέμματα όλων στο Καστελόριζο και σε άλλα νησιά του Αιγαίου: Έτοιμοι για την επόμενη κίνηση στο Ελληνικό Επιτελείο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: