Ο κύβος ερρίφθη, μάσκα παντού: Τι αλλάζει στη ζωή της Αττικής λόγω του κορωναϊού

FILE PHOTO: Tουρίστες φωτογραφίζονται στον βράχο του Αρείου Πάγου με φόντο την Ακρόπολη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Νέα σελίδα γράφεται πλέον στην ιστορία της Αττικής. Τα συνεχιζόμενα αρνητικά επιδημιολογικά δεδομένα έφεραν νέα μέτρα. Από αύριο έως τις 30 Σεπτεμβρίου τίθενται νέα περιοριστικά μέτρα στην Αττική λόγω του κορωναϊού, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα μέτρα κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση -ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΕΔΩ- για την εξέλιξη της Covid-19 στην Ελλάδα με τον επίκουρο καθηγητή του τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη, τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Ειδικότερα, τα μέτρα είναι:

  • Σε όλες τις συναυλίες που πραγματοποιούνται σε ανοικτούς χώρους τίθεται όριο πληρότητας 50% και υποχρέωση για παρακολούθηση αποκλειστικά από καθήμενους.

 

  • Επίσης, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και απαγορεύεται το αλκοόλ και το κάπνισμα.

 

  • Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με ζωντανή μουσική και τις κλειστές αίθουσες συναυλιών, ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι η λειτουργία τους αναστέλλεται για 14 ημέρες.

 

  • Όσον αφορά τη λειτουργία θερινών και χειμερινών κινηματογράφων και θεάτρων, τίθεται όριο πληρότητας 60% και είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

 

  • Επίσης, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας, δημόσιους και ιδιωτικούς, και σε όλους τους ανοικτούς χώρους συναθροίσεων, όπως πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα.

 

  • Παράλληλα, απηύθυνε σύσταση στους πολίτες της Αττικής για χρήση μάσκας σε όλους τους υπόλοιπους ανοικτούς χώρους.

 

  • Σχετικά με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους παραγωγούς και στους καταναλωτές.

 

  • Ακόμα, στα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθορίζεται ανώτατο αυστηρό όριο 6 ατόμων.

Περιορισμοί και στα Τρίκαλα

Επίσης, σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης τίθεται η Περιφέρεια Τρικάλων από αύριο το πρωί, στις 06:00, και για 14 ημέρες. Κατά την περίοδο αυτή θα ισχύουν τα ακόλουθα μέτρα στην περιοχή: απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7:00 το πρωί και ανώτατο όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις.

Όπου εντοπίζουμε αύξηση των κρουσμάτων γίνονται αμέσως οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να προλάβουμε ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις που θα αντιμετωπίζαμε αν δεν λαμβάναμε μέτρα ή αν τα μέτρα αυτά δεν τηρούνταν, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και θυμάτων από τη επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ σε αναλυτικό θέμα εδώ ΕΔΩ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΕΡΤ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Σε άνοδο οι “δείκτες” του κορωναϊού: 310 νέα κρούσματα – 197 στην Αττική – 67 σε ΜΕΘ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: