Ο ιδιοκτήτης της Alibaba έχασε τη θέση του πλουσιότερου Κινέζου από έναν… νερουλά [βίντεο]

O Τζονγκ Σανσάν, επικεφαλής της Nongfu Spring, μιας εταιρίας κολοσσού στο εμφιαλωμένο νερό της οποίας τα προϊόντα είναι περιζήτητα στην Κίνα Φωτογραφία via youtube https://www.youtube.com/watch?v=pHySjh0LKV0
Ο εμβληματικός Τζακ Μα, πρωτοπόρος του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα, έχασε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στη χώρα του.

Παραχώρησε τη θέση αυτή στον επικεφαλής μιας εταιρίας εμφιαλωμένου νερού, σύμφωνα με τη νέα κατάταξη δισεκατομμυριούχων.

Πλέον, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Τζονγκ Σανσάν, επικεφαλής της Nongfu Spring, μιας εταιρίας κολοσσού στο εμφιαλωμένο νερό της οποίας τα προϊόντα είναι περιζήτητα στην Κίνα.

Η περιουσία του αποτιμάται στα 58,7 δισεκ. δολάρια (50,4 δισεκ. ευρώ), σύμφωνα με την κατάταξη δισεκατομμυριούχων που συνέταξε το πρακτορείο Bloomberg.

Με περιουσία που υπολογίζεται στα 56,7 δισεκ. δολάρια (48,7 δισεκ. ευρώ), ο Τζακ Μα έχασε μια θέση.

Ο πρώην καθηγητής αγγλικών Τζακ Μα, ιδρυτής της πλατφόρμας Alibaba που ήταν πρωτοπόρος στο ηλεκτρονικό εμπόριο, εδώ και καιρό καταλάμβανε την πρώτη θέση στο βάθρο με τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Κίνα.

Έως τώρα, στην κατάταξη των δισεκατομμυριούχων στην Κίνα κυριαρχούσαν κυρίως επικεφαλής τεχνολογικών εταιριών, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Nongfu Spring πραγματοποίησε στις αρχές του μήνα μια εντυπωσιακή είσοδο στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, αντλώντας πάνω από 900 εκατ. ευρώ.

Ο Τζονγκ Σανσάν είναι επίσης εκ των διευθυντικών στελεχών μιας κορυφαίας εταιρίας εμβολίων, της Beijing Wantai. Η εταιρία, που εργάζεται στην ανάπτυξη ενός ρινικού σπρέι κατά της Covid-19, εισήχθη στο χρηματιστήριο τον Απρίλιο.

Ο Τζονγκ Σανσάν, 66 ετών ξεκίνησε την καριέρα του ως εργάτης στον κατασκευαστικό κλάδο πριν γίνει δημοσιογράφος και στη συνέχεια ιδρύσει τη δική του εταιρία, σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Συχνά χαρακτηρίζεται «μοναχικός λύκος» λόγω των πολύ σπάνιων δημόσιων εμφανίσεών του και της απροθυμίας του να δώσει συνεντεύξεις.

Με πληροφορίες από AFP μεσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πεκίνο, Κίνα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Σε ντοκιμαντέρ το αποχαιρετιστήριο ντεφιλέ του Jean Paul Gaultier

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal