Θα κάνει πόλεμο, θα σκίσει χάρτες… Και τι δεν λέει ο έξαλλος Ερντογάν σε νέο παραλήρημα για την Ανατολική Μεσόγειο (video)

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να απειλεί την Ελλάδα. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Είμαστε έτοιμοι για κάθε πιθανότητα και για κάθε αποτέλεσμα, κομπάζει ο Τούρκος Προεδρος αναφερόμενος στην ανατολική Μεσόγειο.

Στην ομιλία του στα εγκαίνια νοσοκομείου στο Γκιόζτεπε, ο Τούρκος Πρόεδρος παρουσιάστηκε ανεξέλεγκτος και απειλητικός: “Θα καταλάβουν ότι η Τουρκία έχει την οικονομική και στρατιωτική δύναμη να σκίσει τους ανήθικους χάρτες και τα έγγραφα που της επέβαλαν”.

«Είτε θα το καταλάβουν πολιτικά ότι είτε θα το βιώσουν οδυνηρά στο πεδίο της μάχης» είπε αυτολεξεί ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος νωρίτερα είχε εξάρει τις αγριότητες εις βάρος του ελληνισμού της Mικράς Ασίας, τo 1922.

«Ελπίζουμε να μην είναι πολύ αργά όταν συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει δύναμη ικανή να σταθεί ενάντια σε ένα έθνος που θεωρεί ως ύψιστη αξία του τον αγώνα και τον ηρωισμό. Όταν λέμε, “μακάρι ο Αλλάχ να μην μας κάνει να ξαναγράψουμε τον εθνικό ύμνο για αυτό το έθνος”, εννοούμε να μην κάνουμε πάλι θυσίες ούτε εμείς ούτε οι αντίπαλοί μας να καταστραφούν. Το τουρκικό έθνος είναι ένα έθνος που είναι ευλογημένο, έχοντας ζήσει κάθε είδους επιθέσεις κι έχοντας πληρώσει κάθε κόστος”.

Πρόσθεσε:

“Όσοι ζουν εδώ και καιρό μέσα σε μία ψεύτικη γυάλα ευημερίας και δημοκρατίας, καιρός να σκεφτούν τί θα μπορούσε να συμβεί στο τέλος αυτής της διαδικασίας που βιώνουμε. Ως Τουρκία και ως τουρκικό έθνος, είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο και κάθε συνέπεια», δήλωσε ο απαράδεκτος ο Τούρκος πρόεδρος.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η χρησιμοποίηση από την Τουρκία των μεταναστών ως όπλο κατά της Ευρώπης και η παραβίαση του διεθνούς δικαίου απέναντι στην Ελλάδα με γεωτρήσεις σε ελληνικό έδαφος, είναι “απολύτως ανεπίτρεπτα”, καταγγέλλει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, σε σημερινή συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα Kurier.

Ταυτόχρονα, ο ίδιος προειδοποιεί ότι “εάν τα δεχόμαστε όλα, εάν δεν είμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα, τότε αυτό θα επιτρέψει σε κάποιον σαν τον Ερντογάν να συνεχίζει και να υπερβαίνει διαρκώς τα όρια, και κάτι τέτοιο είναι σε μεσοπρόθεσμη βάση επικίνδυνο”.

Σε σχέση με τα μελλοντικά προσφυγικά ρεύματα, ο Αυστριακός καγκελάριος παρατηρεί ότι “ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει εξαιρετική δουλειά, οι Ελληνες προστατεύουν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και προστατεύουν και τα δικά μας σύνορα, και η Αυστρία διαθέτει αστυνομικούς και αξιωματικούς της ομάδας Cobra για την υποστήριξη της Ελλάδας”.

“Αλλά, από την άλλη πλευρά υπάρχει ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως όπλο και προτρέπει μετανάστες να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη για να μας ασκήσει πίεση”, προσθέτει.

Απαντώντας στην ερώτηση “τι μπορεί να κάνει η ΕΕ για να αντιμετωπίσει την εκβιαστική πολιτική του Τούρκου Προέδρου”, ο Αυστριακός καγκελάριος τονίζει ότι η ΕΕ “πρέπει επιτέλους να εμφανιστεί ενωμένη και αποφασισμένη”.

Ο ίδιος, όπως αναφέρει, θα ευχόταν “να αποκτήσουμε επιτέλους ως ΕΕ το θάρρος να αντισταθούμε στον Ερντογάν και να μην επιτρέψουμε στο εξής ούτε την εκμετάλλευση των προσφύγων ως όπλο, ούτε τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από τον Τούρκο Πρόεδρο”.

Ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος επισημαίνει ακόμη στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Kurier ότι “η Τουρκία ζει από τον ευρωπαϊκό τουρισμό και από τις οικονομικές συναλλαγές με την ΕΕ” και ότι “η Τουρκία είναι απολύτως τρωτή. Ομως το θέμα δεν είναι να τραυματίσουμε κάποιον, αλλά το να δείξουμε τις κόκκινες γραμμές μας”. “Εάν τα δεχόμαστε όλα, εάν δεν είμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα, τότε αυτό θα επιτρέψει σε κάποιον σαν τον Ερντογάν να συνεχίζει, και να υπερβαίνει διαρκώς τα όρια, και κάτι τέτοιο είναι σε μεσοπρόθεσμη βάση επικίνδυνο”, προειδοποιεί με κάθε σαφήνεια ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ της Άννας Ανδρέου
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Σουλτάνος: Εύχομαι να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα όπως πριν 100 χρόνια….

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: