Ο άγνωστος πόλεμος στο Αρχιπέλαγος: Το κυνήγι των τουρκικών πλοίων και οι 625 παραβιάσεις τον Αύγουστο

Όλη μέρα και όλη νύχτα τα ταχέα σκάφη και οι κανονιοφοροι του ΠΝ είχαν επιδοθεί στο κυνήγι των τουρκικών πολεμικών πλοίων που διαρκώς επιχειρούσαν να βρεθούν μέσα από την λεπτή γραμμή των 6 ναυτικών μιλίων, δηλαδή των χωρικών υδάτων των Ελληνικών νησιών. Πηγή: Πολεμικό Ναυτικό




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

  • Οι αιφνιδιασμοί των Τουρκικών πλοίων από τα Ελληνικά πολεμικά πλοία
  • Πυραυλάκατοι, Κανονιοφόροι και πλωτά του Λιμενικού έπαιξαν πρωτεύοντα ρόλο

Τα όσα «αποκάλυψε» η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, ότι δηλαδή οι Έλληνες με τους Τούρκους έφτασαν προ των πυλών μιας πολεμικής σύγκρουσης το έχουν ζήσει στο πετσί τους τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικά όσοι είναι πληρώματα των πολεμικών πλοίων και των υποβρυχίων του Ελληνικού Στόλου.

Φρεγάτες, Πυραυλάκατοι, Κανονιοφόροι και κάθε είδους Ελληνικού Πολεμικού πλοίου μπορεί να είχαν πολεμική διάταξη σχεδόν πενήντα ημέρες αλλά αυτό δεν σημαίνει πως παρακολουθούσαν μόνο τις κινήσεις του Τουρκικού στόλου, ο οποίος κυρίως τον Αύγουστο εμφανίστηκε προκλητικός στο Αιγαίο.

  • Το βάρος στην εκδίωξη των Τουρκικών πολεμικών πλοίων από τα Εθνικά χωρικά ύδατα είχε πέσει στα πλοία Επιτήρησης, τις Κανονιοφόρους, αλλά και στα Ταχέα Σκάφη, τις Πυραυλακάτους.
  • Φυσικά δεν έχει απουσιάσει το Λιμενικό το οποίο βρισκόταν πάντοτε απέναντι σε ακταιωρούς αλλά και τουρκικά ψαράδικα τα οποία μέσα στον Αύγουστο κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει γιατί έκαναν τόσες πολλές παραβιάσεις και ήθελαν να προσεγγίζουν τα Ελληνικά ακριτικά νησιά.

Μπορεί η μικρή Τουρκική αρμάδα που συνόδευε το Oruc Reis να είχε διάταξη απλής κι όχι πολεμικής συνοδείας, αλλά την ίδια στιγμή στο Αρχιπέλαγος, ανάμεσα από τα Ελληνικά νησιά και νησίδες, ο άγνωστος πόλεμος της υπεράσπισης των Εθνικών Χωρικών Υδάτων δεν σταμάτησε ποτέ.

Χάραμα στο Αιγαίο με τα ταχέα σκάφη να “οργώνουν” στο Αρχιπέλαγος απέναντι στην Τουρκική παραβατικότητα. Πηγή: Πολεμικό Ναυτικό

Την μια ώρα τα Ελληνικά πολεμικά πλοία ήταν «ταμπουρωμένα» στα δικά τους βράχια και την επόμενη στιγμή εμφανίζονταν και πολλές φορές αιφνιδίαζαν τα τουρκικά πλοία απομακρύνοντάς τα πέραν των 6 ναυτικών μιλιών, από τα χωρικά ύδατα δηλαδή.

Και εκεί οι Τούρκοι έδειξαν γι’ άλλη μια φορά την ιδιαίτερα προκλητική τους στάση διότι πάντοτε επιχειρούσαν κατά τους πλόες τους να προσεγγίζουν τα Ελληνικά νησιά, αγνοώντας τα χωρικά ύδατα.

Παραβίασαν 625 φορές τα χωρικά ύδατα σ’ έναν μήνα

Παρατηρώντας τους αριθμούς, οι οποίοι λένε πάντοτε την αλήθεια, βλέπουμε ότι μέσα από τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η Τουρκία έχει ανέβει κατά πολύ τα σκαλοπάτια των προκλήσεων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι όλες οι καταγραφές από το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα που αφορούν τις παραβιάσεις των Εθνικών Χωρικών Υδάτων είχαν αποσταλεί στο Υπουργείο Εξωτερικών κι αφού εξετάστηκαν και εκεί, δημοσιεύτηκαν αναδεικνύοντας ότι η Τουρκία αμφισβητεί με τις πράξεις της τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα.

Οι πυραυλάκατοι του ΠΝ εκτός από το Αιγαίο καθ’ όλη τη διάρκεια της Ελληνοτουρκικής κρίσης βρέθηκαν και στη Μεσόγειο, κοντά στις Ελληνικές φρεγάτες. Πηγή: Πολεμικό Ναυτικό

Μεσούσης της Ελληνοτουρκικής κρίσης, από τις 10 Αυγούστου όταν κλιμακώθηκε η ένταση μέχρι το τέλος του μήνα Πολεμικό Ναυτικό και Λιμενικό Σώμα ουσιαστικά κυνηγούσαν τα τουρκικά πολεμικά πλοία τα οποία 625 φορές παραβίασαν τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα.

Μάλιστα ο αναλυτικός πίνακας του ΓΕΕΘΑ μαρτυρά και κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό καθώς ο έως τώρα αριθμός των παραβιάσεων των Εθνικών Χωρικών Υδάτων έχει φτάσει σχεδόν τον συνολικό των παραβιάσεων, πιο κοντά από τα 6 ναυτικά μίλια του 2019.

Δηλαδή τα τουρκικά πλοία από τον Ιανουάριο του 2020 έως την 31η Αυγούστου έχουν παραβιάσει τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα 2108 φορές. Τις 365 ημέρες του 2019, ολόκληρη τη χρονιά δηλαδή ήταν 2202. Με αυτά τα στατιστικά στοιχεία καταλαβαίνει κανείς ότι η Άγκυρα οδεύει για νέο ρεκόρ παραβιάσεων στη θάλασσα.

 

 

 

Ξημερώνει η μέρα όπου οι ηγέτες της Ευρώπης καλούνται ν’ αποδείξουν αν στέκονται εμπράκτως δίπλα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ όπως όλα δείχνουν- τουλάχιστον σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις στις Βρυξέλλες- ότι υπάρχει και πάλι αδράνεια στο θέμα των κυρώσεων, με την Καγκελαρία πρωταγωνιστή, και σωσίβιο του Ερντογάν. Η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και της Κύπρου δεν ενεργοποιούν όσο πρέπει τ’ αντανακλαστικά της Ευρώπης και φαίνεται ότι τα συμφέροντα κάθε χώρας υπερτερούν σε σχέση με την έμπρακτη αλληλεγγύη στις δυο Ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες δέχονται το τουρκικό bullying.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΔΩ

Μετά από μέρες, παραμονή Συνόδου Κορυφής: 39 τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: