Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Η Γαλλία χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως δόλωμα, έχουμε δικαιώματα στη Μεσόγειο

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με την …μάσκα του. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Ως δόλωμα χρησιμοποιεί η Γαλλία την Ελλάδα για να ικανοποιήσουν τις δικές τους φιλοδοξίες, υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι αυτό άρχισε να γίνεται πλέον αστείο.

Σε ομιλία του εγκαινιάζοντας την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “πίσω από τις έρευνές μας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο βρίσκεται η αναζήτηση δικαίου και δικαιοσύνης. Η πιο καθαρή έκφραση της αδικία και ανομίας είναι το γεγονός ότι εξαιτίας ενός νησιού 10 τ. χλμ. προσπαθούν να φυλακίσουν την Τουρκία στις ακτές της χωρίς να λαμβάνουν υπόψη το τεράστιο μέγεθος των 780 χιλιάδων τ.χλμ της”.

“Η προσπάθεια απόκτησης του πλούτου της Μεσογείου επί του οποίου έχουν δικαίωμα όλες οι γύρω χώρες αποτελεί ένα παράδειγμα σύγχρονης αποικιοκρατίας”, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι “η μεγαλύτερη αδικία κατά τη διάρκεια της ιστορίας είναι από εκείνους (εννοεί Γαλλία) που προσπάθησαν να ρίξουν μπροστά μας ένα κράτος (εννοεί την Ελλάδα) ικανοποιώντας τις δικές τους φιλοδοξίες κρυβόμενοι πίσω από άλλους”. “Εμείς πλέον έχουμε μπουχτίσει από αυτό το παιχνίδι σκιών”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι “άρχισε πλέον να γίνεται αστείο το να ρίχνουν μπροστά σε μία χώρα όπως η Τουρκία με περιφερειακή και παγκόσμια ισχύ, όπως η Τουρκία, ένα άλλο κράτος που δεν μπορεί να ωφελήσει ούτε τον εαυτό του χρησιμοποιώντας το ως δόλωμα”.

“Όσο και αν ενωθούν τα μέτωπα των εχθρών, δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν την άνοδο της Τουρκίας. Δεν γνωρίζουμε καμία δύναμη που να μπορεί να αλλάξει την πορεία ενός έθνους, του οποίου ο εθνικός ύμνος του αρχίζει με τη φράση ‘μη φοβάσαι» και καταλήγει με τη φράση ‘είναι δικαίωμα η ελευθερία στο έθνος μου που προσκυνάει το Θεό’”, ανέφερε.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

ΚΥΠΕ, Άννα Ανδρέου
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

 

Λυσσώδης επίθεση εν χορώ από Ερντογάν – Τσαβούσογλου: Απειλούν για Καστελόριζο, πυροβολούν και τη Γαλλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: