Ναυάγιο ύστερα από τυφώνα για πλοίο με 43μελές πλήρωμα και 5.800 αγελάδες στη Σινική Θάλασσα

Η ιαπωνική ακτοφυλακή συνεχίζει τις αναζητήσεις επιζώντων.PA/JAPAN COAST GUARD 10TH REGIONAL COAST GUARD HEADQUARTERS HANDOUT JAPAN OUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
Δυνάμεις της ιαπωνικής ακτοφυλακής συνεχίζουν σήμερα τις έρευνες στην Ανατολική Σινική Θάλασσα προσπαθώντας να βρούν επιζώντες από ένα πλοίο μεταφοράς ζωντανών ζώων που ναυάγησε χθες, Τετάρτη, με 43μελές πλήρωμα, από το οποίο έχει διασωθεί μέχρι στιγμής μόνο ένας.

Το πλοίο Gulf Livestock 1 έπεσε σε τρικυμία εξαιτίας τυφώνα και εξέπεμψε σήμα κινδύνου τη νύκτα της Τρίτης προς την Τετάρτη, ενώ βρισκόταν σε απόσταση περίπου 185 χιλιομέτρων από το νησί Αμάμι Οσίμα (νοτιοδυτική Ιαπωνία).

Το πλήρωμά του αποτελείται συνολικά από 39 Φιλιππινέζους, δύο Νεοζηλανδούς και δύο Αυστραλούς. Το πλοίο μετέφερε 5.800 αγελάδες από τη Νέα Ζηλανδία σε κινεζικό λιμάνι.

Η ιαπωνική ακτοφυλακή δεν κατάφερε μέχρι στιγμής να περισυλλέξει παρά μόνο έναν επιζώντα, τον 45χρονο Φιλιππινέζο Σαρένο Εντβαρόντο.

Η μία από τις μηχανές του πλοίου είχε υποστεί βλάβη, όταν ένα τεράστιο κύμα το αναποδογύρισε, σύμφωνα με τη μαρτυρία αυτού του ναυτικού, την οποία επικαλείται σήμερα ανακοίνωση της ιαπωνικής ακτοφυλακής.

Ο Εντβαρόντο εξήγησε πως πήδηξε στα θάλασσα όταν το πλοίο αναποδογύριζε και είχε μόλις τον χρόνο να φορέσει ένα σωσίβιο. Το πλοίο στη συνέχεια βυθίσθηκε, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο ναυτικός αυτός λέει πως δεν είδε άλλα μέλη του πληρώματος ενώ περίμενε βοήθεια.

Ωστόσο στην ίδια ζώνη εντοπίσθηκε από αεροπλάνο το βράδυ της Τετάρτης μια φουσκωτή λέμβος, όμως οι διασώστες δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να φθάσουν σ’ αυτήν.

Τρία σκάφη της ακτοφυλακής, πέντε αεροπλάνα και δύτες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Με πληροφορίες από Reuters, AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Τόκιο, Ιαπωνία

Novichok, στο αίμα του Ναβάλνι: Το πιο ισχυρό τοξικό όπλο που κατασκεύασε η Σοβιετική Ένωση

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal