Ναγκόρνο Καραμπάχ: Έκκληση ΥΠΕΞ Κύπρου προς όλες τις πλευρές για αποκλιμάκωση της έντασης

Στιγμιότυπο που τραβήχτηκε από video που διατέθηκε από το Υπουργείο Άμυνας της Δημοκρατίας της Αρμενίας δείχνει την ήττα των τεθωρακισμένων οχημάτων του Αζερμπαϊτζάν στη Δημοκρατία του Ναγκόρνο Καραμπάχ, στα σύνορα της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, στις 27 Σεπτεμβρίου 2020. EPA/ARMENIA DEFENCE MINISTRY PRESS S MANDATORY CREDIT BEST QUALITY AVAILABLE HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Έκκληση προς όλες τις πλευρές για τερματισμό των εχθροπραξιών στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ ούτως ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης το συντομότερο απευθύνει το Υπουργείο Εξωτερικών.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αρμένιο ομόλογό του ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε στήριξη τις προσπάθειες για ειρηνική επίλυση των διαφορών στη βάση του διεθνούς δικαίου και καταδίκασε κάθε ενέργεια ή παρέμβαση που κινείται αντίθετα από αυτή την κατεύθυνση.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει «βαθιά ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης που σημειώνεται από χθες στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και καταδικάζει την παραβίαση της εκεχειρίας από το Αζερμπαϊτζάν που οδήγησε σε σφοδρές συγκρούσεις με αποτέλεσμα να σημειωθούν θύματα και μεταξύ αμάχων».

«Απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις πλευρές για επίδειξη αυτοσυγκράτησης και για τερματισμό των εχθροπραξιών, ούτως ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης το συντομότερο», σημειώνεται.

Προστίθεται ότι υπό των φως των εξελίξεων, ο Υπουργός Εξωτερικών είχε νωρίτερα σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας Zohrab Mnatsakanyan, στο πλαίσιο της οποίας ενημερώθηκε από τον τελευταίο για την εξέλιξη της κατάστασης.

«Από πλευράς του, ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε προς τον Αρμένιο ομόλογό του τη στήριξη της Κυπριακής κυβέρνησης στις προσπάθειες για ειρηνική επίλυση των διαφορών στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, μέσω της διαπραγματευτικής διαδικασίας στο πλαίσιο της Ομάδας του Μινσκ, και καταδίκασε κάθε ενέργεια από εμπλεκόμενους ή και παρέμβαση από τρίτους που κινείται αντίθετα προς αυτή την κατεύθυνση», αναφέρεται.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ και από τον ΚΟΣΜΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

 

Σε καραντίνα η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου: Θετικό κρούσμα στο στενό της κύκλο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: