Να πρυτανεύσει η λογική στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

O Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, εξήρε την οσιακή βιοτή τού αγίου Νεοφύτου τού Εγκλείστου, κατά τη Θεία Λειτουργία της Δευτέρας 28ης Σεπτεμβρίου. ΚΥΠΕ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΥΠΡΟΥ




Ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου ευχήθηκε να πρυτανεύσει η λογική και να μην φτάσουν τα πράγματα στα άκρα και στη δική μας περιοχή.

Σχολιάζοντας την όξυνση στην περιοχή του Καυκάσου ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ εκτίμησε ότι στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο η κατάσταση είναι χειρότερη και μια σύγκρουση Ελλάδας- Τουρκίας θα μπορούσε να οδηγήσει στην διάλυση της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος Πρόεδρος εκμεταλλεύεται τους Ευρωπαίους και τα οικονομικά τους συμφέροντα, πρόσθεσε. Προσπαθούν με διάφορους τρόπους να μας γλυκάνουν, συνέχισε, ενώ ανέφερε ότι τα βέτο δεν είναι για τα μικρά κράτη.    

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος προέστη της θείας λειτουργίας στην πανηγυρίζουσα ιερά μονή Αγίου Νεοφύτου, επέκρινε και την στάση που τηρεί η Ρωσία, η οποία υποδαυλίζει και στηρίζει την Τουρκία, όπως είπε, όχι επειδή την αγαπά, αλλά επειδή επιδιώκει να διατηρήσει το μονοπώλιο στην πώληση φυσικού αερίου στην Ευρώπη, κατά την έκφραση του.

Εξάλλου, πρόβλημα με την πλάκα του έκτου σπονδύλου αντιμετωπίζει ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, όπως ανέφερε ο ίδιος. Λόγω του προβλήματος αυτού, δυσκολεύεται να περπατήσει αλλά και να σταθεί, όπως είπε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, σε σχετική παρατήρηση δημοσιογράφου, είπε ότι το πνεύμα είναι ελεύθερο και δεν εμποδίζεται. Ωστόσο ανέφερε ότι οι γιατροί του συνέστησαν ξεκούραση και παραμονή στο κρεβάτι για μεγάλη περίοδο, κάτι που δεν του επιτρέπουν τα καθήκοντά του και γι’αυτό υποφέρει κάπως, όπως είπε.  Κατέληξε, λέγοντας ότι η υγεία του εξελίσσεται ικανοποιητικά.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Κική Περικλέους/ΑΓΚ
Πάφος, Κύπρος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΥΠΡΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Επικοινωνία με πρόεδρο Βουλής Αρμενίας θα έχει ο Συλλούρης για Ναγκόρνο – Καραμπάχ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: