Άρχισε η εγκατάσταση μεταναστών της Μόριας στο νέο καταυλισμό: Καταγραφή όλων στο Καρά Τεπέ

Πρόσφυγες και μετανάστες μάχονται για να εξασφαλίσουν ένα μπουκάλι νερό κοντά στον νέο καταυλισμό του Καρά Τεπέ, Μυτιλήνη, Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020. Πρόσφυγες και μετανάστες αντιδρούν στα σχέδια μετεγκατάστασής τους σε νέο καταυλισμό και ζητούν να τους δοθεί το δικαίωμα να ταξιδέψουν στους προορισμούς που επιθυμούν. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Ξεκίνησαν να μπαίνουν στον νέο καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων και μεταναστών στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ, οι πρώτοι πυρόπληκτοι που διέφυγαν από τον καμένο καταυλισμό της Μόριας.

Οι πρώτοι 40 οδηγήθηκαν στο ιατρείο που δημιουργήθηκε με χορηγία της Unicef, όπου και ελέγχθηκαν ιατρικά από συνεργεία του ΕΟΔΥ και βρέθηκαν αρνητικοί στο σύνολο τους. Ακολούθησε καταγραφή τους και στη συνέχεια οδηγήθηκαν κατά οικογένειες σε σκηνές των έξι ατόμων οριοθετημένες κατά εθνικότητες.

Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου υποστηρίζουν ότι στο νέο καταυλισμό  στη Μυτιλήνη θα στεγαστούν περί τους 3000 ανθρώπους με πρώτη προτεραιότητα αυτοί οικογενειών και μελών ευάλωτων ομάδων.

Από νωρίς το μεσημέρι άρχισε, επίσης, η διανομή φαγητού στο σύνολο των προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκονται στον δρόμο.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, κατά την είσοδο στο νέο κέντρο «θα διενεργείται σε όλους ανεξαιρέτως τους επωφελούμενους έλεγχος για COVID-19».

Τα αποτελέσματα των τεστ βγαίνουν άμεσα (σε 15′).   Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα είναι μέρος των 200.000 τεστ της δωρεάς της οικογένειας του εφοπλιστή Μαρτίνου.

Το πρώτο θετικό κρούσμα κατά την είσοδο των νεοεισερχόμενων στον νέο καταυλισμό

Κατά τον υγειονομικό έλεγχο των εισερχομένων στο νέο καταυλισμό του Καρά Τεπέ εντοπίσθηκε πριν από λίγο το πρώτο θετικό κρούσμα. Το σύνολο των εισερχόμενων στο νέο καταυλισμό ελέγχονται υγειονομικά με τα τέστ γρήγορης ανίχνευσης της νόσου, η οποία δίνει αποτελέσματα σε 15 περίπου λεπτά. Και τα οποία μεταφέρθηκαν χθες στη Λέσβο από τον ΕΟΔΥ. Όσοι βρίσκονται θετικοί στη νόσο, όπως και όσοι ιχνηλατηθούν ως επαφές οδηγούνται σε χώρο υγειονομικής απομόνωσης που έχει δημιουργηθεί στο νέο καταυλισμό.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήσαν πρόσφυγες και μετανάστες που διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας. Αρκετά άτομα, μεταξύ τους και μικρά παιδιά, ζητούν να αποχωρήσουν από τη Λέσβο.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Σ. Μπαλάσκα
Μυτιλήνη, Ελλάδα

Μωράκι 20 ημερών θετικό στον κορωναϊό στη Μυτιλήνη: Από το Καρά Τεπέ μεταφέρεται στην Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: