«Μετά τη λίστα Πέτσα και λίστα ΣΥΡΙΖΑ;»: Το ερώτημα που διατυπώνει το tvxs

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Αλέξης Τσίπρας (Α) και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος (Δ), κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο του «Thessaloniki Helexpo Forum», στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
Ένα εξαιρετικά αιχμηρό κύριο άρθρο φιλοξενεί το site tvxs που έχει ιδρυθεί από τον δημοσιογράφο-ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου.

Με τον τίτλο «Μετά τη λίστα Πέτσα και λίστα ΣΥΡΙΖΑ;» φιλοξενείται σφοδρή κριτική με αφορμή το γεγονός ότι κατά τη διάρκειας τεσσάρων ωρών συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη δεν δόθηκε ερώτηση σε δημοσιογράφο του μέσου.

Στο σχετικό δημοσίευμα αυτό εξηγείται ως εξής: «Με αφορμή τον πρόσφατο εσωτερικό ανασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τη νέα επικοινωνιακή του ομάδα, το Tvxs έγραψε δύο άρθρα με κριτικές παρατηρήσεις. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει: το Tvxs αποκλείστηκε από τη συνέντευξη τύπου του Α. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Η Κουμουνδούρου επικαλείται τεχνικά θέματα που δεν έχουν καμία βάση. Σε 4 ώρες! και κάτι συνέντευξης, στη διάρκεια της οποίας έθεσαν ερωτήσεις καμιά σαρανταριά ΜΜΕ, κάποια λεπτά θα μπορούσαν να βρεθούν για ένα μεγάλο, αξιόπιστο και ιστορικό site, όπως το Tvxs.»

Και το site συνεχίζει: Δεν θα ασχολούμαστε με την υπόθεση, η οποία άλλωστε αφορά πολύ λίγους: κανείς πολίτης δεν ασχολείται με τον κατάλογο των ΜΜΕ που υποβάλλουν ερωτήσεις. Οι κανονικοί άνθρωποι έχουν σοβαρότερα πράγματα να κάνουν. Δεν ασχολούνται με μικρότητες και παιχνιδάκια εξουσίας. Γράφουμε για να επισημάνουμε μια απαράδεκτη νοοτροπία πειθάρχησης, αν όχι τιμωρίας, της κριτικής και της κριτικής σκέψης.

Είμαστε αντίθετα υπερήφανοι, καθώς πρόκειται στη πραγματικότητα για το καλύτερο βραβείο ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, ανάλογο με αυτό που λάβαμε προσφάτως από τον κ. Πέτσα. Αλλά να αποκλείεται από τη συνέντευξη τύπου ένα site, μετά από μια 7μηνη καθημερινή μάχη με την πανδημία και τις κυβερνητικές ολιγωρίες, που το έφτασαν να έχει 2.5 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες το μήνα, αποτελεί πραγματικά λυπηρό φαινόμενο. Γιατί αναδεικνύει μια νοοτροπία που έχει λιγότερη σχέση με την αριστερά και περισσότερη με τη λίστα Πέτσα.

Για να καταλήξει ως εξής: Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι πρακτικές αυτές δεν απηχούν την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και σε καμιά περίπτωση την προοδευτική παράταξη και την αριστερά. Όσοι είχαν την ιδέα του αποκλεισμού μας -ή δεν έκαναν τίποτα για να τον αποτρέψουν παρότι είχαν όλον τον χρόνο- να μην έχουν καμία αμφιβολία: θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, ερευνώντας και αναλύοντας την πολιτική της πιο ανίκανης κυβέρνησης στη πρόσφατη ιστορία της χώρας. Εντοπίζοντας όμως, συγχρόνως, τα λάθη και τις αδυναμίες της αντιπολίτευσης, που διευκολύνουν αυτή την κυβέρνηση και επιμηκύνουν την παραμονή της στην εξουσία. Το δόγμα μας είναι απαράβατο: η είδηση είναι ιερή, το σχόλιο ελεύθερο.

Πηγή: tvxs.gr

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Δεν υπάρχει κανένα «κούρεμα» του Ευκλείδη, η σχέση μας είναι άριστη διαβεβαιώνει ο Αλέξης Τσίπρας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal