Μεγαλώνει η λίστα των κλειστών σχολείων: Έρχονται τα rapid test στα εκπαιδευτικά ιδρύματα

File Photo: Εργαζόμενος του δήμου Αθηναίων με προστατευτική στολή απολυμαίνει τάξη δημοτικού σχολείου στην Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Μεγαλώνει η λίστα με τα σχολεία, που θα μείνουν κλειστά λόγω κορονοϊού.

Έως τις 25 Σεπτεμβρίου θα είναι κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Πέλλα. Άλλα επτά σχολεία σε όλη τη χώρα είναι πλήρως κλειστά λόγω κρουσμάτων σε μαθητές ή εκπαιδευτικούς. Τα 5 στην Αττική, ένα στο Ηράκλειο και ένα στην Καβάλα.

Επίσης, σε 22 σχολεία αναστέλλεται η λειτουργία ενός ή περισσοτέρων τμημάτων. Από αυτά, τα 18 είναι στην Αττική, ένα στον Πύργο, 2 στα Τρίκαλα και ένα στις Σέρρες.

Αντίθετα, σήμερα το πρωί θα ανοίξουν τα σχολεία στη Λέσβο για τον αγιασμό και οι μαθητές θα πάρουν τα βιβλία τους.

Δείτε ποια σχολεία και σχολικά τμήματα δεν λειτουργούν στη σελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Δημόπουλος: Τα rapid test θα βοηθήσουν στην ομαλή λειτουργία των σχολείων

Επίσης ξεκινούν και οι έλεγχοι rapid test σε σχολικές δομές.

«Η εφαρμογή των γρήγορων τεστ στα σχολεία και γενικά σε χώρους όπου υπάρχει κίνδυνος θα βοηθήσει να έχει κανείς αποτελέσματα πολύ γρήγορα όποτε θα μπορεί να γίνει λήψη αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο. Θα μπορούμε να προσδιορίζουμε τα κρούσματα τα οποία είναι ασυμπτωματικά, ώστε να προχωράμε σε περιορισμό και ιχνηλάτησή τους. Αυτό και πρωτίστως η εφαρμογή των μέτρων είναι οι άμυνες μας μέχρι το εμβόλιο» είπε στην ΕΡΤ ο Αθανάσιος Δημόπουλος, Πρύτανης ΕΚΠΑ, Καθηγητής Ογκολογίας – Αιματολογίας.

Κλειστά τα σχολεία στο Μουζάκι

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία του Δήμου Μουζακίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής, λόγω των ανυπολόγιστων ζημιών σε υποδομές κυρίως στο οδικό δίκτυο των περιοχών του δήμου.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Πέρασαν στις πανελλαδικές αλλά επιλέγουν να σπουδάσουν στις ΗΠΑ: Τρεις επιτυχόντες εξηγούν τους λόγους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: