Με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο συναντήθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχεται τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β’, στο Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσια, Κύπρος.




Mε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β’ συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο Κύπρου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Μετά τη συνάντηση, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Πατριάρχης ευχαρίστησε την Κυπριακή Δημοκρατία και αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο που επιτελεί το Πατριαρχείο σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο.

Δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και από τις συζητήσεις που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β’.

  • Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εξέφρασε επίσης ιδιαίτερη χαρά για τη συνεργασία και τη φιλία ανάμεσα σε Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο.

Αναφερόμενος στο έργο του Πατριαρχείου, είπε ότι ανάμεσα σε άλλα θα ανοίξουν 2.000 σχολεία στην Αφρική και 3.500 ιατρικά κέντρα.

Ακόμα εξέφρασε ικανοποίηση για την απόφαση για άνοιγμα κυπριακής Πρεσβείας στην Αιθιοπία και την τοποθέτηση Πρέσβη της Δημοκρατίας στην Κένυα.

Επίσης, ευχαρίστησε το Ίδρυμα Λεβέντη, το οποίο, όπως είπε, αναπαλαιώνει 50 χιλιάδες χειρόγραφα που υπάρχουν στην Αλεξάνδρεια.

Τέλος, ο Πατριάρχης εξέφρασε τις ευχές του προς τον κυπριακό λαό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΥΠΡΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Οι τουρκικές προκλήσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη-υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: