Με ένοχη καθυστέρηση 24 ωρών απάντησε η Τουρκία στη Die Welt: Είναι ψέμματα, υποστηρίζει

Πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού. Photo via Twitter, Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας




Μετά το στραπάτσο που έγινε στο σουλτάνο και τις διαταγές του για βύθιση ελληνικού πλοίου ή κατάρριψη μαχητικού από τις τουρκικές δυνάμεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Die Welt -ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΔΩ-, ΚΑΙ ΕΔΩ η  Τουρκία προχώρησε σε διάψευση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Ζαχαράκη στο Open TV και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το δημοσίευμα της Die Welt ΚΑΙ ΝΕΟ ΘΕΜΑ και τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, στο OPEN TV. Ο Χαμί Ακσόϊ αναφέρει χαρακτηριστικά: «H είδηση που δημοσιεύτηκε στη Die Welt για την ανατολική Μεσόγειο και κάνει αναφορά στη χώρα μας είναι εντελώς δημιούργημα φαντασίας”. Και συνεχίζει: Οι κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της χώρας μας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελλάδας βασιζόμενος σε αυτό το δημοσίευμα, το οποίο είναι δημιούργημα φαντασίας, δείχνει πως η χώρα αυτή βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα της ανατολικής Μεσογείου και είναι αποτέλεσμα της προβοκατόρικης πολιτικής της που δεν αρμόζει στη διεθνή πρακτική και στο δίκαιο. Αντί οι ελληνικές Αρχές να ασχολούνται με αυτά τα ψευδή ας σταματήσουν τα βήματα, τα οποία αυξάνουν την ένταση στην περιοχή».


Στιγμιότυπο από το δελτίο ειδήσεων του OpenTV και την ανταπόκριση της Μαρίας Ζαχαράκη από την Τουρκία. Photo via OpenTV

Πάντως το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας 24 ώρες νωρίτερα για τα “κατορθώματα” του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζητήθηκε διεθνώς και ιδιαίτερα στην ΕΕ προκαλώντας αντιδράσεις και σήμερα ήρθε και η “θέση” της Άγκυρας.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τον ΚΟΣΜΟ

Με πληροφορίες από ethnos.gr και OpenTV

Nordic Monitor: Απόρρητη έκθεση – καταπέλτης για μπίζνες του Ερντογάν με ISIS και πετρέλαια γίνεται μέσο προπαγάνδας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: