Μάχη με τους ανέμους και τον χρόνο στις πυρκαγιές στην Αλεξανδρούπολη και τη Ζάκυνθο

File Photo: Από νωρίς το πρωί τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα επιχειρούν με ρίψεις νερού στον Έβρο, συνδράμοντας στο έργο κατάσβεσης των επίγειων δυνάμεων, ήτοι 104 πυροσβέστες με 24 οχήματα και έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Photo via @amna_news
Με περαιτέρω ενίσχυση των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων και με αντίπαλο τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν τις τελευταίες ημέρες στο Νότιο τμήμα του Νομού Έβρου, συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες, στην πυρκαγιά που καίει από χθες το απόγευμα σε δασική έκταση μεταξύ των οικισμών Μελίας και Νίψας, στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Από νωρίς το πρωί τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα επιχειρούν με ρίψεις νερού, συνδράμοντας στο έργο κατάσβεσης των επίγειων δυνάμεων, ήτοι 104 πυροσβέστες με 24 οχήματα και έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. -ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ-

«Μάχη με τους ανέμους και τον χρόνο», χαρακτήρισε τη χθεσινή νύχτα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο από την πρώτη στιγμή.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη διαμορφωθείσα κατάσταση από την έναρξη της πυρκαγιάς και την εξάπλωσή της κατά τη διάρκεια της νύχτας και την επιχειρησιακή ετοιμότητα της δημοτικής Αρχής, ο κ. Ζαμπούκης δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Σύσσωμος ο μηχανισμός του δήμου (Πολιτική Προστασία, Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και οχήματα έργου), επιδόθηκε σε αγώνα δρόμου για τη δημιουργία έκτακτων αντιπυρικών ζωνών και την ενίσχυση των ήδη υπαρχουσών, για την αποφυγή του κινδύνου απειλής εκκένωσης οικισμών και του κινδύνου απώλειας ανθρώπινων ζωών, του ζωικού κεφαλαίου και των ιδιοκτησιών, των κατοίκων της περιοχής».

Σημειώνει ότι «το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχέραιναν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν και εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή, αλλάζοντας την κατεύθυνση του πύρινου τόξου που εκτεινόταν μεταξύ των οικισμών Μελίας, Πυλαίας, Λουτρών και Νίψας». Τέλος, ο κ. Ζαμπούκης επισημαίνει ότι «μεγάλο ερωτηματικό προκαλεί το γεγονός πως μέσα σε τέσσερις ημέρες αντιμετωπίστηκε ασυνήθιστα αυξημένος αριθμός πυρκαγιών σε σχέση με τα δεδομένα της περιοχής μας και μάλιστα υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες».

Πυρκαγιά στο χωριό Αγία Μαρίνα

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στο χωριό Αγία Μαρίνα στην Ζάκυνθο. Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρίσκεται στο σημείο. Αναλυτικότερα, 26 πυροσβέστες με μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος, 8 οχήματα, 1 ελικόπτερο της πυροσβεστικής υπηρεσίας τύπου Έρικσον, τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ και Καναντέρ αλλά και υδροφόρες. Η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ανταποκρίτριάς Λ. Παπαδημητρίου και του ανταποκριτή Κ. Συνετού
Αλεξανδρούπολη, Ζάκυνθος, Ελλάδα

 

Στον εισαγγελέα οι 4 εκ των 6 κατηγορουμέων για τον εμπρησμό της Μόριας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal