Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Κεφαλονιά: Ολονύχτια η μάχη της Πυροσβεστικής, επέστρεψαν στα σπίτια τους στο Καπανδρίτι [video]

Από το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε στις Μηνιές της Κεφαλονιάς . Photo Hellas Journal




Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κεφαλονιά, ώστε να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στο Καπανδρίτι, με την κατάσταση να είναι πολύ καλύτερη τώρα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Ιονίων Νήσων, αρχιπύραρχος Ιωάννης Πανόπουλος, «αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα στο νησί, έχουμε περιορίσει τις εστίες και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Ακόμα, τις πρώτες πρωινές ώρες με απόφαση του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου, οι κάτοικοι του Καπανδρίτι επέστρεψαν στις κατοικίες τους.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις με τα εναέρια μέσα που έχουν έρθει στο νησί και συγκεκριμένα από ένα Καναντέρ, δυό Πετζετέλ και ένα ελικόπτερο τύπου Έρικσον, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί συνεχίζουν να βρίσκονται στο σημείο υπό το φόβο αναζωπυρώσεων.

Σημειώνεται ότι από χθες αργά το βράδυ επιχειρούν, συνολικά, 102 πυροσβέστες, 21 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από Δυτική Ελλάδα και 1η ΕΜΑΚ, κλιμάκιο, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, του ανταποκριτή Κ. Συνετού
Ζάκυνθος, Ελλάδα

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

H μάχη με τα μέτωπα της φωτιάς συνεχίζεται στην Κεφαλονιά. Όλη νύχτα δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδιναν τιτάνιο αγώνα για να δαμάσουν την πύρινη λαίλαπα και μάλιστα έφτασαν ενισχύσεις από Αθήνα με πλοίο κι αεροπλάνο.

Η μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο χωριό Καπανδρίτι της Κεφαλονιάς, οδήγησε τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, να έχει δώσει εντολή για εκκένωση του χωριού. Με ανακοίνωση που εξέδωσε τη νύχτα, ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, προέτρεψε τους κατοίκους του χωριού «να απομακρυνθούν» άμεσα για λόγους «προστασίας της ζωής και της υγείας τους».

Προτρέπει τους κατοίκους «να έχουν μαζί τους βρεγμένη πετσέτα, ένα μικρό δοχείο με νερό, φάρμακα, βασικά προσωπικά αντικείμενα, όπως ταυτότητα ή διαβατήριο, κινητό τηλέφωνο, τιμαλφή και ό,τι άλλο μικρού μεγέθους αντικείμενο (π.χ. μάσκα, φακός), καθώς και τα μικρά κατοικίδιά τους, σε κλουβιά – εφόσον είναι εφικτό». Είχε δοθεί εντολή εκκένωσης στο Καπανδρίτι, ωστόσο αργότερα έγινε άρση της εντολής και οι κάτοικοι επέστρεψαν στα σπίτια τους…

Σύμφωνα με το inekefalonia.gr “Σε συνεχεια της υπ’ αριθμ 503/2020 αποφασης Δημαρχου περι οργσνωμενης απομακρυνσης κατοικων απο το Καπανδριτι, θα θελαμε να σας ενημερωσουμε οτι γινεται αρση αυτης και να σας παρακαλεσουμε για την αμεση ενημερωση των αναγνωστων σας. Ευχαριστουμε εκ τω προτερων” τονίζεται στην ανακοίνωση του δήμου Αργοστολίου.

Τις πρώτες πρωινές ώρες έφτασαν ενισχύσεις από την Αθήνα. Με ειδική πτήση της Sky Express, αφίχθησαν στην Κεφαλονιά 48 πυροσβέστες, ενώ με ειδικό δρομολόγιο από το λιμάνι της Κυλλήνης έφθασαν στον Πόρο 11 πυροσβεστικά οχήματα.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στον Ελειό, σε πολλά και μεγάλα μέτωπα. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και πάλι οι ρίψεις με τα εναέρια μέσα που έχουν έρθει στο νησί (Καναντέρ – ελικόπτερα έρικσον)

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στον Ελειό, σε πολλά και μεγάλα μέτωπα. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και πάλι οι ρίψεις με τα εναέρια μέσα που έχουν έρθει στο νησί (Κανατέρ – ελικόπτερα έρικσον)

Είχε δοθεί εντολή εκκένωσης στο Καπανδρίτι, ώστόσο αργότερα έγινε άρση της εντολής και οι κάτοικοι επέστρεψαν στα σπίτια τους…

“Σε συνεχεια της υπ’ αριθμ 503/2020 αποφασης Δημάρχου περι οργανωμένης απομάκρυνσης κατοίκων απο το Καπανδρίτι, θα θελαμε να σας ενημερλωσουμε ότι γινεται αρση αυτής και να σας παρακαλέσουμε για την άμεση ενημερωση των αναγνωστών σας. Ευχαριστούμε εκ τω προτέρων” τονίζεται στην ανακοίνωση του δήμου Αργοστολίου.

Γύρω στις 4:00 τα ξημερώματα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα apoixos.com, οι κάτοικοι επέστρεψαν και πάλι στα σπίτια τους καθώς ο κίνδυνος για το χωριό είχε περάσει.

Σύμφωνα με τους κατοίκους ξέσπασαν νέες εστίες φωτιάς στην περιοχή του Ελειού, σε Καπανδρίτι, Αγία Ειρήνη και Καμπιτσάτα.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες από inkefalonia.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ / του ανταποκριτή Κ. Συνετού, ethnos.gr και άλλες πηγές
Αθήνα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Ελλάδα

Άγριος ξυλοδαρμός 17χρονου από ομάδα 20 ανηλίκων: Συνελήφθησαν τέσσερις, μεταξύ των οποίων και 15χρονος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: