Λήξη συναγερμού: Αρνητικά τα τρίτα και οριστικά τεστ κορωvαϊού στο 12μελές πλήρωμα του Mein Schiff

Tο κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6» στο οποίο εντοπίστηκαν δώδεκα κρούσματα κορονοϊού σε μέλη πληρώματος, κατέπλευσε τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας Θεμιστοκλής του ΟΛΠ στην πύλη Ε-12, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Αρνητικά είναι και τα rapid tests για κορωναϊό που έκανε ο ΕΟΔΥ το πρωί σε μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 6» στον Πειραιά.

Παρότι οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ εκτιμούν ότι έχοντας στα χέρια τους τα αρνητικά μοριακά τεστ που έγιναν εν πλω και τα σημερινά αρνητικά rapid tests, η πιθανότητα να είναι κάποιος θετικός είναι απειροελάχιστη, προχώρησαν και σε μοριακό έλεγχο τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται ώστε να επιβεβαιώσουν ότι οι εργαζόμενοι στο πλοίο δεν είναι φορείς του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα τεστ που είχαν διενεργηθεί εν πλω είχαν βρεθεί «οριακά θετικά» στον έλεγχο που πραγματοποίησε ιδιωτικό εργαστήριο συμβεβλημένο με την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Τη Δευτέρα η εταιρεία ενημέρωσε ότι τα πρώτα έξι τεστ βγήκαν αρνητικά στον επαναληπτικό έλεγχο και την Τρίτη βγήκαν αρνητικά και τα άλλα έξι. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έφτασε στον Πειραιά όπου είχε δέσει το πλοίο και προχώρησαν στον τρίτο γύρο των τεστ.

Η οριστική επικύρωση των αποτελεσμάτων ακυρώνει και την προγραμματισμένη επίσκεψη στο σημείο των κ. Νίκου Χαρδαλιά και Σωτήρη Τσιόδρα.

Το «Mein Schiff 6» κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά στις 4.58 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Ακoλουθήστε το  HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΕΛΛΑΔΑ 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Καστελόριζο: Μαρτυρία για τα τουρκικά αίσχη: «To drone πέταγε κοντά στις στέγες των σπιτιών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: