Σε πλοία θα φιλοξενηθούν χίλιοι ευάλωτοι από το ΚΥΤ της Μόριας: Τα μέτρα για την επόμενη μέρα

Αποκαΐδια από την πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τέσσερις μήνες κηρύχθηκε η Λέσβος για λόγους δημόσιας υγείας και αρχίζει από σήμερα. Το φως της ημέρας δείχνει το μέγεθος της καταστροφής του καταυλισμού – «πόλη» των 13.000 προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια. Το σύνολο του εκτός του ΚΥΤ μέρους έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά, ενώ έχει καταστραφεί και μεγάλο μέρος του εντός του ΚΥΤ καταυλισμού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν κάηκαν οι υποδομές διοίκησης και ταυτοποίησης, κάηκε όμως ολοσχερώς η Υπηρεσία Ασύλου και ο εξοπλισμός της. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ




Χίλιοι ευάλωτοι αιτούντες άσυλο που διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας θα φιλοξενηθούν σε πλοίο της Blue Star Ferries που αναμένεται να καταπλεύσει σήμερα στο λιμάνι της Μυτιλήνης και σε δύο αρματαγωγά του πολεμικού ναυτικού που θα μεταβούν αύριο στο νησί.

Αυτό ανακοινώθηκε στη συνέντευξη Τύπου των υπουργών Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη και Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα πριν από λίγο στη Λέσβο.

Οι υπόλοιποι από τους περίπου 3.500 αιτούντες άσυλο που έμειναν χωρίς στέγη θα φιλοξενηθούν, όπως ανακοινώθηκε, σε σκηνές που στάλθηκαν από άλλα μέρη της χώρας και οι οποίες θα τοποθετηθούν σε χώρους του ΚΥΤ που δεν επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά και σε τρίτους χώρους που θα υποδειχθούν από την τοπική αυτοδιοίκηση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μ.Κ.
Αθήνα, Ελλάδα

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τις επόμενες κινήσεις στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση για τη Μόρια ανακοινώνει αυτήν την ώρα το κυβερνητικό κλιμάκιο που βρίσκεται από νωρίς στη Λέσβο.

Σε συνέντευξη Τύπου, την οποία είχε προαναγγέλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μετά το πέρας της σύσκεψης στο Μαξίμου, οι υπουργοί που βρίσκονται στο νησί εξειδίκευσαν πριν από λίγο τα μέτρα μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ στη Μόρια της Λέσβου.

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΡΤ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν φεύγει κανείς από τη Λέσβο και απαγόρευση μετακινήσεων: Τι δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: