Κρήτη: Αμετανόητος και στη δικαστική αίθουσα ο ιερέας με το κήρυγμα κατά της μάσκας-“Έφαγε” πρόστιμο

FILE PHOTO: Ιερέας κρατάει αγιασμό. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Με επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία στο Ρέθυμνο για τον ιερέα που συνελήφθη μετά το κήρυγμα κατά της μάσκας στο προαύλιο σχολείου. Ο ιερέας μπήκε στα δικαστήρια χωρίς μάσκα με αποτέλεσμα η Εισαγγελέας να του ζητήσει να φορέσει.

Ο ιερέας αρνήθηκε υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίζει αναπνευστικό πρόβλημα με αποτέλεσμα η Εισαγγελέας να του ξεκαθαρίσει ότι θα κατηγορηθεί για απείθεια και θα του επιβληθεί πρόστιμο 150 ευρώ.

Yπενθυμίζεται ότι ο ιερέας συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης, με την κατηγορία της διέγερσης κατά νόμων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία είχε ξεκινήσει την προανάκριση μετά και τη δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο από τον Αγιασμό στο νηπιαγωγείο.

Τα όσα έλεγε προκάλεσα αντιδράσεις και από την πλευρά των γονέων που βρέθηκαν στο χώρο, ενώ σε ανακοίνωσή του – μετά και τις διατάσεις που πήρε το θέμα – ο Ιερατικός Σύνδεσμος της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου, τόνισε ότι είναι απόψεις που δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τους εφημέριους της Μητρόπολης Ρεθύμνου.

Πάντως ο ιεράς μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV υποστήριξε ότι δεν έκανε κήρυγμα μίσους.

Με πληροφορίες από Neakriti.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: