Κορωναϊός στην Κύπρο: Έξι νέα κρούσματα σε σύνολο 3.157 ελέγχων

File photo: Ερευνητές υποστηρίζουν πως εν μέρει οφείλεται στο ότι τα άτομα με διαταραχές εθισμού έχουν συχνά παθήσεις πνευμόνων και καρδιαγγειακές, κάτι που τους κάνει πιο ευάλωτους στην Covid-19. amna_news




Έξι νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 ανακοίνωσαν την Τρίτη οι αρχές από σύνολο 3.157 εργαστηριακών διαγνώσεων, Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1.540.

Ένα κρούσμα εντοπίστηκε από ιδιωτική πρωτοβουλία. Πρόκειται για άτομο που είχε συμπτώματα από τις 12 Σεπτεμβρίου και έκανε την εξέταση ιδιωτικά.

Άλλο ένα κρούσμα εντοπίστηκε από τα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας μετά από παραπομπή από τον Προσωπικό του Ιατρό καθώς είχε συμπτώματα (πυρετός, πονόλαιμος) από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Τα υπόλοιπα έξι κρούσματα εντοπίστηκαν μετά από ιχνηλάτηση. Το ένα άτομο είναι από το οικογενειακό περιβάλλον του κρούσματος που ανακοινώθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου που είχε έρθει από την Ρωσία στις 11 Σεπτεμβρίου. Τα άλλα 3 άτομα είναι από το οικογενειακό και το φιλικό περιβάλλον του κρούσματος που ανακοινώθηκε χθες από την ιχνηλάτηση και συνδέονται με το cluster του κρούσματος είχε ανακοινωθεί από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων στις 9 Σεπτεμβρίου.

Μαζί με τα σημερινά το cluster έχει 12 κρούσματα (11 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκαν 2 άτομα, 13 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε 1 άτομο, 14 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκαν 5 άτομα).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, βάσει της ενημέρωσης που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως εξής:

Από 92 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα.

Από 740 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

Από 251 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Από δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 164 εργαστηριακές εξετάσεις,

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, ολοκληρώθηκαν 1,441 εργαστηριακές εξετάσεις,

Από το πρόγραμμα εργαστηριακού ελέγχου 5,000 ατόμων ηλικίας 18-40 ετών σε χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό ατόμων,
ολοκληρώθηκαν 144 εργαστηριακές εξετάσεις,

Από το πρόγραμμα ελέγχου φοιτητών, διεκπεραιώθηκαν 15 εργαστηριακές εξετάσεις,

Από δείγματα που λήφθηκαν στα οδοφράγματα, ολοκληρώθηκαν 21 εργαστηριακές εξετάσεις, και

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, ολοκληρώθηκαν 289 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται πέντε άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων το ένα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Δόθηκε ένα εξιτήριο. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύεται ένας ασθενής COVID-19 εκτός αναπνευστήρα.

Με πληροφορίες απλό ΚΥΠΕ/ΑΓΚ/ΓΒΑ
Λευκωσία, Κύπρος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΥΠΡΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Έντονη διπλωματική κινητικότητα στην Κύπρο, ανάλογη των προκλήσεων, λέει ο Σεντώνας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: