Κορωναϊός στην Κύπρο: 13 νέα κρούσματα σε μια μέρα, στα 1.684 το σύνολο

File Photo: Τεστ ανίχνευσης κορωναϊού . EPA/CHRISTIAN BRUNA




Δεκατρία νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 ανακοίνωσαν οι αρχές το Σάββατο από σύνολο 3.220 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1.684.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας, αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως εξής:

Από 586 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 5 κρούσματα. Τρία από αυτά προέρχονται από το cluster του Εθνικού Άχνας. Οι 2 είναι ποδοσφαιριστές (ο ένας ανέφερε πονοκέφαλο) και ο 3ος είναι στέλεχος της ομάδας και ανέφερε πονόλαιμο. Το 4ο άτομο ανέφερε αδυναμία στις 22/9 οπότε και έκανε τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα. Ανέπτυξε βήχα και έκανε ξανά εξέταση χθες.  Το 5ο άτομο είναι εργαζόμενος στην εταιρεία όπου εντοπίστηκαν άλλα 5 άτομα και ανακοινώθηκαν στις 23/9 (μια Κύπρια και 4 Τσέχοι). Το σημερινό κρούσμα είχε κάνει την εξέταση στις 22/9 μαζί με τους άλλους εργαζόμενους με αρνητικό αποτέλεσμα. Στις 24/9 ανέπτυξε συμπτώματα και επανέλαβε την εξέταση. Το cluster έχει 6 άτομα.

Από 922 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 6 κρούσματα. Πρόκειται για 3 άτομα ήρθαν από το Βέλγιο στην Λάρνακα στις 25/9., ένα άτομο από την Αίγυπτο στην Λάρνακα στις 25/9. ένα άτομο από την Γερμανία στην Λάρνακα στις 25/9 και ένα άτομο από το Ισραήλ στην Λάρνακα επίσης στις 25/9.

Από 116 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκε 1 περιστατικό, το οποίο αφορά ηλικιωμένο άτομο με συμπτώματα.

Από 193 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκε 1 θετικό περιστατικό. Πρόκειται για άτομο που είχε συμπτώματα και παραπέμφθηκε από ιατρό στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας.

Αναφέρεται επίσης ότι διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Από δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, διεκπεραιώθηκαν 228 εργαστηριακές εξετάσεις,

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου δομών μεταναστών, διεκπεραιώθηκαν 29 εργαστηριακές διαγνώσεις,

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εργαστηριακού ελέγχου 5.000 ατόμων ηλικίας 18-40 ετών σε χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό ατόμων, ολοκληρώθηκαν 764 εργαστηριακές εξετάσεις,

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του δειγματοληπτικού εργαστηριακού ελέγχου 3.000 ατόμων στην Επαρχία Λάρνακας, διεκπεραιώθηκαν 101 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, ολοκληρώθηκαν 281 εργαστηριακές διαγνώσεις.

«Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1.684», προστίθεται.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται συνολικά 14 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, τρία εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
 
Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΗΦ
Λευκωσία, Κύπρος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΥΠΡΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Βρετανία: Δεν υπάρχουν σχέδια για έκνομες απευθείας πτήσεις με τα κατεχόμενα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: