«Κόλαση» ο κορωναϊός, εξομολογείται ο Μπερλουσκόνι: Μουδιασμένοι οι συνωμοσιολόγοι της Ιταλίας

File Photo: Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. EPA, ANGELO CARCONI




Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν σαφέστατος: μιλώντας στους βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματός του, σε τηλεφωνική σύνδεση, χαρακτήρισε την ασθένεια αυτή «μια κόλαση» και πρόσθεσε πως κάνει ό,τι μπορεί για να καταφέρει να την ξεπεράσει.

Ο Καβαλιέρε βρίσκεται με κορωνοϊό από την περασμένη Πέμπτη στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου όπου του χορηγείται θεραπεία που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για τον ιό Έμπολα.

  • Οι γιατροί, παρά το ότι έχει χρόνια προβλήματα με την καρδιά του και διαβήτη, είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι: η υγεία του βελτιώνεται σταδιακά, έστω και εάν, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, το ιικό του φορτίο είναι πολύ υψηλό.

Ο Σίλβιο υποσχέθηκε ότι θα πάρει μέρος και στην τελευταία εβδομάδα εκστρατείας πριν από τις τοπικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Δύσκολο αλλά όχι αδύνατο. Και αναφέρθηκε, πάντα σε τηλεφωνική σύνδεση από το Σαν Ραφαέλε, ακόμη και στον Πλάτωνα. Κάλεσε τους ιταλούς να πάνε να ψηφίσουν διότι, διαφορετικά θεωρεί ότι τους αξίζει η κυβέρνηση που έχουν, όπως και στην Αθήνα του τέταρτου αιώνα προ Χριστού.

Μουδιασμένοι οι αρνητές του κορωνοϊού

Είναι γεγονός πάντως ότι ο μίστερ TV συναναστράφηκε άτομα που δεν πίστευαν στην επικινδυνότητα του ιού όπως τον γνωστό επιχειρηματία Φλάβιο Μπριατόρε, που έχει επίσης νοσήσει. Τώρα οι διάφοροι συνωμοσιολόγοι της Ιταλίας, είναι κάπως μουδιασμένοι.

Όσο για το άνοιγμα των σχολείων, (στις 14 Σεπτεμβρίου, αλλά με εξαιρέσεις), η Ιταλίδα υπουργός Παιδείας Λουτσία Ατσολίνα παραδέχεται ότι «μηδενικός κίνδυνος δεν υπάρχει», αλλά ευελπιστεί ότι θα αποφευχθεί η εξ΄αποστάσεως διδασκαλία μέσω ίντερνετ. Στην Νάπολη τέλος αποφάσισαν να κόψουν στα δυο τα ήδη υπάρχοντα, κανονικά θρανία, προς εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων.

Και στην Ρώμη, η περιφέρεια έκανε ήδη γνωστό ότι τα σχολεία που αντιμετωπίζουν πρακτικά προβλήματα, μπορούν να αποφασίσουν την αναβολή της έναρξης της ιδιαίτερης, αυτής, σχολικής χρονιάς. Όσο για την υπόλοιπη Ιταλία, τα μονοθέσια θρανία που παρήγγειλε η κυβέρνηση Κόντε υπάρχει η ελπίδα να παραδοθούν, αν όλα πάνε καλά, μέσα στον Οκτώβριο.

Με πληροφορίες από DW-Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης, Ρώμη

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΣΜΟΣ 

«Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια» λέει ο ΠΟΥ για την αναβολή δοκιμών του εμβολίου της Οξφόρδης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: