Κύπρος: Παρέμβαση της υπουργού Δικαιοσύνης για την έκδοση Κύπριου στην Ελλάδα

. Ο αιτητής είχε έρθει από τη Συρία πριν 30 χρόνια, πήρε την κυπριακή υπηκοότητα, βαφτίστηκε χριστιανός και τα παιδιά του που γεννήθηκαν εδώ φοιτούν σε ελληνικά σχολεία. Φιλελεύθερος




Στην επανεξέταση της περίπτωσης του Κύπριου υπηκόου που ζητεί να εκτίσει την ποινή του στην Κύπρο και όχι στην Ελλάδα, προχωρεί το υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Σχολιάζοντας χθεσινό δημοσίευμα του «Φ», το υπουργείο αναφέρει ότι το όλο θέμα της έκτισης της ποινής στην Κύπρο του εκζητούμενου από την Ελλάδα, επανεξετάζεται.

Το υπουργείο, προστίθεται, σεβόμενο τη δικαστική διαδικασία που είναι σε εξέλιξη, δεν επιθυμεί να σχολιάσει οτιδήποτε περαιτέρω, γράφει ο Μιχάλης Χατζηβασίλης στον “Φιλελεύθερο”.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπουργός Έμιλυ Γιολίτη ζήτησε από το πρωί χθες ενημέρωση για την περίπτωση, ώστε να επανεξετάσει το ζήτημα, ανάλογα και με την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξετάζει το αίτημα των ελληνικών Αρχών για έκδοση του 59χρονου.

  • Το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε απορρίψει αίτημα του 59χρονου για να εκτίσει εδώ την ποινή που του επέβαλε δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη, επικαλούμενο τον υπερπληθυσμό στις Κεντρικές Φυλακές. Με την απόφαση αυτή τον έστελνε στην Ελλάδα χωρίζοντάς τον από την οικογένειά του, λόγω έλλειψης κελιών.

Ωστόσο, ο εκζητούμενος ζητεί στην περίπτωση που ισχύσει το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του να παραμείνει στην Κύπρο και να εκτελέσει την ποινή του εδώ αντί σε φυλακές στην Ελλάδα, επειδή εδώ διατηρεί δεσμούς αφού διαμένει η οικογένειά του. Ο 59χρονος είναι πατέρας έξι παιδιών και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Κύπρο εργοδοτώντας τέσσερις υπαλλήλους. Ο αιτητής είχε έρθει από τη Συρία πριν 30 χρόνια, πήρε την κυπριακή υπηκοότητα, βαφτίστηκε χριστιανός και τα παιδιά του που γεννήθηκαν εδώ φοιτούν σε ελληνικά σχολεία.

Στο μεταξύ, χθες άρχισε ενώπιον δικαστηρίου στη Λευκωσία η ακρόαση για την έκδοση ή μη του 59χρονου Χρήστου Τ. στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του η οποία του επιβλήθηκε το 2014. Η πλευρά του εγείρει ένσταση στην έκδοσή του επικαλούμενη παράλειψη στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και η περαιτέρω ακρόαση της υπόθεσης ορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΥΠΡΟΣ 

Πρωτοφανές περιστατικό: Στέλνουν Κύπριο να εκτίσει την ποινή του στην Ελλάδα λόγω υπερπληθυσμού στις φυλακές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: