Κεφαλονιά, Ζάκυνθος και Ιθάκη μετρούν τις πληγές από τον “Ιανό”: Κλειστά τα σχολεία Δευτέρα και Τρίτη

H μανία του «Ιανού» κατά το πέρασμά του στις 18/9/2020 από το Ληξούρι της Κεφαλονιάς ήταν τέτοια που ξερίζωσε και μεγάλα δέντρα. Photo Hellas Journal




Κλειστά θα είναι τα σχολεία τη Δευτέρα και την Τρίτη στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, καθώς τα δύο νησιά – κι όχι μόνον αυτά, στα Επτάνησα και τη Δυτική Ελλάδα- μετρούν τις ζημιές από το πέρασμα του “Ιανού”.

Σύμφωνα με το kefaloniapress.gr η Π.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης, αναφέρει πως “Για την ασφάλεια της μεταφοράς των μαθητών λόγω προβλημάτων στο οδικό δίκτυο του νησιού αλλά και ζημιών που έχουν παρατηρηθεί σε πλήθος σχολικών μονάδων κατόπιν συνεννόησης και με τους Δ/ντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι σχολικές μονάδες της Κεφαλλονιάς θα παραμείνουν κλειστές την Δευτέρα 21.09.2020 και την Τρίτη 22.09.2020”.

Επίσης σημειώνει o εν λόγω ιστότοπος, έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο Αμυνας μετά την κήρυξη της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης σε κατάσταση ανάγκης, η βοήθεια του Στρατού. Φθάνουν σήμερα 15 μηχανήματα του στρατού για διάνοιξη των δρόμων , 2 πολυπληθή συνεργεία της ΔΕΗ για Κεφαλονιά και ένα για Ιθάκη.

Βαριά πληγωμένο το Ληξούρι. Στην ουσία χωρίς δίκτυο ΔΕΗ αφου δεκάδες κολώνες έχουν πέσει. Ηρωικές προσπάθειες από τους τεχνικούς να δοθεί έστω και σε μια γειτονιά ρεύμα σημερα.

Ζάκυνθος: Πάνω από 450 βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στη Ζάκυνθο, με το δρόμο να είναι ακόμα πολύ μακρυς μετά τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας “Ιανός”.

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν αυτή την στιγμή πάνω από 450 βλάβες στο δίκτυο ενώ περίπου 60 κολόνες χρειάζονται άμεση αντικατάσταση.
Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ δίνουν αγώνα δρόμου ώστε να επαναφέρουν το ρεύμα στο νησί.

H μανία του «Ιανού» κατά το πέρασμά του στις 18/9/2020 από το Ληξούρι της Κεφαλονιάς ήταν τέτοια που ξερίζωσε και μεγάλα δέντρα. Photo Hellas Journal

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Κ. Συνετού / από kefaloniapress.gr και άλλες πηγές
Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Ελλάδα

Ο εφιάλτης “Ιανός” επιμένει: Αγνοούμενοι στη Θεσσαλία, μετρούν πληγές σε τεράστιες εκτάσεις, videos – live o κυκλώνας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: