Κάθε μέρα και πιο κοντά σε αυστηρά μέτρα η Σουηδία: Ανησυχεί πλέον και ο πρωθυπουργός

File Photo: Γυναίκα με μάσκα στέκεται σε στάση λεωφορείου στην Σουηδία , μπροστά από ένδειξη που υπενθυμίζει στους επιβάτες να διατηρούν μια ελάχιστη κοινωνική απόσταση λόγω COVID-19. Στοκχόλμη, Σουηδία. EPA, STINA STJERNKVIST




Η κατάσταση της επιδημίας Covid-19 στην Ευρώπη επιδεινώνεται και οι ενδείξεις ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνεται στην Σουηδία είναι ανησυχητικές, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Στέφαν Λέβεν.

«Στην Σουηδία, η κατάσταση είναι συγκριτικά σταθερότερη, αλλά έχουμε επίσης ενδείξεις ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας. Αυτό είναι ανησυχητικό. Απαιτείται να θέσουμε περιορισμούς στην συμπεριφορά μας», είπε ο Λέβεν.

Μόλις χθες ο επικεφαλής της σουηδικής ομάδας λοιμωξιολόγων, Αντερς Τέγκνελ, αναφερόμενος στην σημαντική αύξηση κρουσμάτων είχε δηλώσει πως η επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει νέα μέτρα, τουλάχιστον στην πρωτεύουσα Στοκχόλμη.

Ο σουηδός πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να εφαρμόσουν τους κανόνες της κοινωνικής αποστασιοποίησης και της υγιεινής και δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει νέα μέτρα αν χρειασθεί για να περιορίσει την διασπορά του ιού.

Η αμφιλεγόμενη στρατηγική της Σουηδίας να αποφύγει ένα lockdown ζητώντας από τους πολίτες να αναλάβουν ατομικά την ευθύνη αναχαίτισης της διασποράς της Covid-19 προκάλεσε έντονη κριτική, καθώς οι θάνατοι από τον κορωναϊό αυξήθηκαν δραματικά την περασμένη άνοιξη.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Στοκχόλμη, Σουηδία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Τρομάζει ο ιός: Και ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, μετά τον Χάικο Μάας, τέθηκε σε καραντίνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: