Κακοκαιρία “Ιανός”: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Κεφαλλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθος

Πλημμυρισμένος δρόμος στη Λευκάδα, αποτέλεσμα της έντονης κακοκαιρίας που φέρνει το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα “Ιανού”, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR




Σε κατάσταση Εκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας τέθηκαν οι  Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας, Ιθάκης και Ζακύνθου, εκτός από την Κοινότητα Νυφίου του Δήμου Αργοστολίου και την Δημοτική Ενότητα Πυλάρου του Δήμου Σάμης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Ιανού.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αποφασίστηκε με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 17 Μαρτίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι η Κοινότητα Νυφίου του Δήμου Αργοστολίου και η Δημοτική Ενότητα Πυλάρου του Δήμου Σάμης είναι ήδη κηρυγμένες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω καταστροφών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2019 στις παραπάνω περιοχές και θα βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση έως 05-10-2020 και 06-10-2020 αντίστοιχα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό Φαρακλάτων από την Πέμπτη (00:00) έως και το μεσημέρι της Παρασκευής (16:00) καταγράφηκαν 300 mm νερού, που μεταφράζεται σε 300 τόνους νερού ανά στρέμμα!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Πλημμύρισε η Λαμία, εκεί χτύπησε μετά το Ιόνιο: Από το βράδυ της Παρασκευής η κακοκαιρία στην Αττική

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: